שלום רב ושבת שלום, לפני כשבועים קיבלתי דוח על פניה שמאלה בקו הפרדה רציף ללא קו קטעים מימינו, (בעת חזרה מהכינרת בדרך לבאר שבע) לא היה תמרור בצד הדרך על איסור פניה שמאלה, ולפני לא יכולתי לראות את הסימון על כביש בעקבות רכב שלפני, התבלבלתי בדרך ולא שמתי לב, אני נוהג המון ללא כל עבירות קודמות, השוטר שכתב לי את הדוח סיבן אותי שלא יכול לבדוק מעבר ל3 שנים במסוף ברכב, ולמרות שידע את הותק שלי (כששאלתי למה לא לכתוב אזהרה- דוח ראשון ב8 שנים) אמר שבטוח ימירו לי לאזהרה ושאין לי מה לדאוג, משיטוט באינטרנט הבנתי שיש תנאי סף של 10שנים ותק מינימלי ללא עבירות, האם ישנה דרך להמיר את הדוח לאזהרה או לבחור להשפט על מנת לקבל הקלה בעונש 500 שח ו6 נקודות.(אגב יש לי המקרה מצולם בווידאו ללא ידיעת השוטר על כל מקרה)
(אני סטודנט ואין לי דרך לשלם)
שי שלום,
1- אכן, אחד מן הקריטריונים להמרה הינו 10 שנות וותק.
2- אינני בטוח שכדאי לך לבקש להישפט כי במידה ותורשע אתה צפוי לקנס גבוה יותר.
3- צילום בווידאו הוא ראיה טובה -אך נראה לי (מבלי לקבוע מסמרות בעניין) כי יש בו לחזק את הפללתך יותר מאשר להביא לזיכוייך לאור תיאור הנסיבות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר