שלום רב, ביום בשעות הצהריים עברתי ליד שוטר תנועה ששלט על תפקוד הרמזור, תוך דיבור בטלפון הסלולרי באמצעות דיבורית (חשוב )
מאחר ונכנסתי לכביש ללא מוצא פניתי פניית פרסה וחזרתי לצומת,
כשהגעתי לצומת פתאום ירד השוטר לכביש עצר אותי על אי תנועה , ביקש רשיונות,
שאלתי במה מדובר והאם יש בעיה והשוטר השיב לי בתמימות "לא, רק בדיקה שגרתית." נתתי לו באדיבות את רשיון הנהיגה ורשיון הרכב,
הוא שאל אותי של מי הרכב , וגם כן עניתי באדיבות שהרכב של אימי ופתאום הוא הסתובב והטיח בי שהדוח ישלח בדואר תוך שהוא מתרחק ממני לכיוון לוח ההפעלה של הרמזור, שאלתי בקול למה? והוא אמר לי שהחזקתי את הטלפון ביד , הסברתי לו שאני מדבר בדיבורית וביקשתי שיחזור כדי לכתוב הצהרה ,
והוא אמר לי שהוא לא צריך ושזה ישלח בדואר תוך זלזול בדבריי.
אשמח לדעת איך ניתן לטפל בסוגייה, והאם במידה וישלח לי דוח בדואר יש לי סיכוי כשלהו במשפט נגד המילה שלו, אציין שכחצי שעה לאחר האירוע צילמתי את הדיבורית באוטו עם מקור אמין לשעה ותאריך ויש לי קבלות שמוכיחות שרכשתי את הדיבורית ואביזרים נוספים להטענתה (אני משתמש רק בה לעולם לא דיברתי עם הטלפון ביד) . אשמח להכוונה, אני מתכוון רק למישור התעבורתי ולא למישור שדן בזה שהשוטר התנהג בצורה שמבזה אותי אותו ואת המשטרה.
תודה
אלון שלום,
אתה תצליח בנקל להוכיח שקיימת דיבורית ברכב. דא עקא, שעדיין תצטרך להוכיח כי לא אחזת בנייד בידך.
בינתיים זו שאלה תאורטית, כי הדו"ח לא נשלח.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר