שלום,האם ביה"מ השלום לתעבורה העוסק באי תשלום קנס על עבירת תנועה ,נחשב לבימ"ש פלילי ?
גדי שלום,
כל עבירות התנועה לרבות עבירות חנייה הינן עבירות פליליות.
אי לכך, בבתי משפט לתעבורה הדיונים מתקיימים עפ״י סדר הדין הפלילי.
עם זאת, קיים מרשם פלילי ומרשם תעבורתי הנפרדים זה מזה.
נ.ב לא ברור לי מהו משפט תעבורה על אי תשלום קנס? אין חיה כזו. במידה ולא שילמת קנס ועברו 90 ימים אתה הורשעת בביצוע העבירה למרות החוב.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה עו"ד דורון.
אכן עברו ה -90 יום וקיבלתי דרישה מחברת גביית הקנסות עם תוספת פיגורים,עד כדי אפשרות לעיקול הרכב.הגשתי שתי בקשות להישפט( לא זכיתי כלל להישפט ויש לי טיעונים לזכותי...)שנידחו בטענה שכל ההשתלשלות מצידי בדחיית מועד התשלום - אינן מתקבלות וטענתי שהתיחסו לצד הפרוצדורלי בלבד ולא למהות העבירה - גם הן נדחו על הסף בטענה שגם פרוצדורה פלילית מהווה עילה לדחות בקשותי למשפט צדק.
דורון,האם יש לי פתח כל שהוא לארכאה משפטית נוספת לה אוכל לפנות לשם היענות המערכת שאשפט בפני שופט,ולא אחסם ע"י מי שדחה פניותי פעמיים בכתב? תודה.
גדי שלום,
1- אינני יודע איך ניסחת את הבקשה - כותרתה צריכה להיות ״בקשה להארכת מועד להישפט״ ויש לבסס אותה על העילות בחוק (צריך גם לצרף תצהיר).
2- הרציונאל בבקשה מעין זו הוא שיש לך טענות הגנה כנגד האישום.
3- במידה ובית המשפט לתעבורה לא נעתר לבקשתך, ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי (במסגרת המועדים שנקבעו בחוק).
4- מאחר ואני מניח שאין לך ניסיון בבקשות מעין אלו ובוודאי לא בכתיבת ערעור לבית המשפט המחוזי, הייתי ממליץ על שכירת עורך דין המתמחה בתעבורה.
במידה ותהיינה לך שאלות נוספות תוכל ליצור איתי קשר ישיר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר