היום לפני כשעה וחצי עצר אותי שוטר על אופנוע (טוסטוס) ,באזור הבורסה ברמת גן, הנייד היה על המושב שלי לא דיברתי בטלפון לא סימסתי ייתכן שנגעתי בו, השוטר נסע לאורך רכיבי וציפצף וציפצף לקח לי מספר שניות להבין מה קורה שכן הסתכלתי קדימה לכיוון הנסיעה, להערכתי נסע צפוף במקביל אליי כ-50 מטר (סכנת נפשות) כשראיתיו הורה לי לעמוד בצד בנתיב המסומן באדום לבן הנחשב כנתיב תנועה. ברגע שפתחתי את החלון ולאחר שביקש את התעודות, הודיע לי שהחזקתי את הנייד ולכן אקבל קנס של 1000 ש"ח ו-4 נקודות, לאחר מכן ראיתי שבדק בקשר את היסטוריית הנהיגה שלי. התקרבתי לעברו לדבר עימו והוא החל לכתוב את הדו"ח שאלתי מדוע אינו נותן לי אזהרה בהתחשב ב"עברי הנקי" והוא אמר שאין באפשרותו לתת אזהרה. הוסיף ואמר שהוא מקליט את השיחה בניינו מרגע שעצר אותי ובמשך כמעט כ-25 ד"ק עמד וכתב את הדו"ח למרות ניסיונתיי לדבר עימו , הוא הפגין כוחנות רבה והיה נחוש לתת את הדו"ח בכל מחיר. לפני שעזב שכח להחזיר את הרשיונות והייתי צריכה לבקשם.
מעבר לדו"ח הלא מוצדק, חויתי חוויה של כוחנות, גסות( למרות שקרא לי גברת 3 פעמים כדבריו..) מה עליי לעשות בענין בדו"ח? האם אכן אין אזהרה? מה לעשות בענין הכוחנות...
תודה
שרון שלום,
1- במידה והמושב היה על הכיסא וכך נרשם בדו״ח יתכן וניתן יהיה לבטל את הדו״ח ו/או לבקש להישפט(במידה והבקשה הראשונה לא תתקבל).
2- חשוב מאוד מה נרשם בדו״ח ב״דברי הנהג״ - קרי, זו תגובתך הראשונה והאינסטינקטיבית.
3- יש הנחיות בעבירות מסוימות לא להמיר לאזהרה. כמו כן, יתכן כי נערכה עברו בדיקה ונמצאת שאינך עומדת בקריטריונים להמרה ( 10 שנות וותק, 5 שנים אחרונות ללא עבירות/ללא אזהרות).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר