מתחת לביתי הקצו חניית נכים המוגבלת בשעות לטובת אירגון נכים והפועל בימי חול ויש בידי מכתב המאשר זאת. בחודש יולי חניתי כהרגלי בשעות המותרות בחניית הנכים ולהפתעתי גררו את רכבי וקיבלתי 1000 שח קנס. הסתבר לי כי החוק שונה ממש בסמוך לעבירה ( כשבועיים קודם ) ולא ידעתי על כך ולהיצע מכורח ההרגל מתחת לביתי. בקשתי להישפט ושם שכנעה אותי תובעת לשלם 750 שח ולא להישפט. כעת אני ממש מצטער על כך כיוון שאני חושב שיש לי נסיבות מוצדקות : כורח ההרגל , שינוי החוק ממש סמוך לעבירה ובנוסף עבר נקי ללא שום עבירות לא משטרה ולא כרייה כ 20 שנה . האם אני צודק? האם ניתן לעשות משהו כעת?
אתה אולי צודק (ואולי - לא!!) אבל לעולם לא נדע.
אם הסכמת לעסקת טיעון עם התובעת בתיק חניה, והמן הסתם חזרת על הסכמתך לפני השופט הרי שאינך יכול להתחרט ולערער על גזר דין שניתן לך בהסכמה.
ייתכן צריך היית להתייעץ טרם עשיית הסדר הטיעון.
ייתכן ש"החיסכון" שחסכה לך התובעת - 250 ש"ח - היה לטובתך כי אולי היית מורשע וסופג את מלוא הקנס - 1000 ש"ח אילו לא היית משכנעי את השופט בגירסתך.
העבירה - נעברה ועל כך אין מחלוקת ובתי המשפט לא נוטים לזכות מי שמודה שעבר את העבירה (גם אם בשוגג!). לכל היותר - מקלים בעונשם.
את ההקלה - קיבלת.
לך שלם את הקנס לפני שיתווספו אליו 50% פיגורים ולהבא - היה יותר עירני כשאתה חונה ושים לב לשיוניים בתמרורים.
חג שמח,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר