שלום לך,
מתחת לבייתי [ראשל"צ] יש חניות פנויות ברחוב, במהלך אחד הסופ"שים חניתי בחוץ ולא בחניון של הבניין (ומסתבר שלא בכוונה, בחניית נכה)
נתנו לי דוח אחרי דוח, וביום ראשון גיליתי שהרכב גם נגרר,
שלחתי ערעור על השני דוחות בבקשה להפוך את זה לפחות לדו"ח אחד והערעור נדחה (הדוחות האלה התקבלו 01/09/11)
שילמתי באופן מיידי את הדוחות באינטרנט ברגע קבלת הודעת דחיית הערעור.
כשקיבלתי לראשונה את הדוחות והרכב נגרר, הלכתי למטה של החברה העירונית לבטחון וסדר ציבורי (הפקחים של ראשל"צ שמחלקים דוחות)
ביקשתי לראות את התמונות מהמקרה כי לא היה זכור לי, באמת הראתה לי הנציגה את התמונות כחוק, באותו הזמן גם שאלתי אם יש לי עוד דוחות שאני לא מודע אליהם ואני צריך לשלם, נאמר לי שמעבר לשני דוחות האלה אין עוד דוחות שאני חייב בהם.
אתמול ה12/03/12 קיבלתי בדואר הודעה שניה לתשלום קנס, הדוח נרשם בתאריך ה12/06/11, ותאריך "המשלוח" הוא 21/02/12, מיותר לציין שהדו"ח הזה בפועל היה "קיים" עוד בפעם הראשונה שהלכתי ב9/2011 לשלם את צמד הדוחות על חנייה בחניית נכה, אבל למרות זאת, נאמר לי שאין לי דוחות נוספים...
מה קרה פה?
למה רשום לי הודעה שניה לתשלום קנס ומעולם לא ראיתי או קיבלתי את הקנס המקורי או למעשה את "ההודעה הראשונה"?
התמונה הדיגיטלית שמצורפת לדו"ח (חנייה בחניית נכה) גם נראת זהה [למרות שזה לא מאומת עוד] לתמונות שהראו לי במטה לבטחון וסדר ציבורי בראשל"צ על השני דוחות הקודמים שציינתי מקודם.
ראוי לציין שאני עובד ולומד והזמינות של המטה הנ"ל הוא בשעות הבוקר עד 13:30 בצהריים, מה שאומר שאני צריך להפסיד יום עבודה או כמה שעות משמעותיות מיום העבודה שלי כדי להתפנות לסידורים האלה, אני עכשיו צריך להפסיד עוד יום עבודה כי דו"ח צץ באיחור משום מקום, למרות שנאמר לי שאין לי עוד דוחות לשלם באותו היום שכבר נעדרתי מהעבודה להסדיר את הדוחות "הראשונים" שקיבלתי.
זה תקין?
הגיוני שאזרח מבצע עבירה, היא מתועדת, ומערכת האכיפה תשלוף את קלף הדו"ח מתי שנוח לה? אין לי בעיה לשלם אם שגיתי, אבל ההתנהלות הזאת לא מקובלת, אני לא יכול לשחק פינגפונג עם העבודה כל פעם שמערכת האכיפה תיזכר שיש דו"ח ותחליט לשלוח לי אותו.
איזה עירבון יש לי שאין לי עוד דוחות שאני לא יודע עליהם? מה הטעם אם שאני שואל את הגורם האחראי לזה אני מקבל "לא" ואחרי כמה חודשים מקבל התראה שניה?
אבי שלום,
אענך בקצרה - במידה והודעת הקנס הינה עם ריבית פיגורים (1500 ש"ח), גש לחברה העירונית לביטחון וסדר ציבורי(ראשל"צ) ובקש לראות את אישור המסירה בדואר רשום של הקנס מיוני 2011.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
דבר ראשון תודה רבה לך על המענה המהיר והמסירות.
חשוב לי שיהיה מובן שאין לי שום בעיה לשלם דו"ח במקום בו ביצעתי עבירה ושגיתי,
הסוגיה הבעייתית מבחינתי היא העובדה שכמו במקרה זה, עד כמה שאני יודע, אין לי שום ערבויות לאם יש לי עוד דוחות או לא,
זה מקרה מאוד ברור, אני כאזרח מעוניין לדעת כמה דוחות יש לי ולשלם אותם כחוק, אני לא מקבל מידע אמין מהצד האוכף כדי שאוכל לבצע את זה.
איזו ערבות יש לי שעוד שבוע לא יצוץ עוד דו"ח משום מקום למרות שאמרו לי שאין עוד דוחות? אני אמור לקבל את זה? יום עבודה שאני מפסיד פה על ההתעסקות עם הדוח עולה לי פי כמה וכמה יותר מהדו"ח עצמו בהפסד כספי של הכנסה,
לכן השאלה הנשאלת היא, מכיוון שטעות שכנראה התבצעה בצד שלהם כגוף שאוכף את החוק, אני נאלץ לשלם יותר אפילו אם אני מעוניין לפעול כחוק, על מי האשמה פה? האם אני אמור להפסיד יום עבודה בכל פעם שקורה מקרה כזה?
חשוב לציין שאני מודע לתשלום דרך האתר וזה מה שאני עושה לרוב, הבעיה שאני גם כאזרח מעוניין במסגרת החוק לראות את הפרטים והצילום שצולם בדו"ח עצמו (וזאת זכותי), אך זה עולה לי ביום עבודה שלא לצורך.
והדו"ח עצמו אומר שאני צריך לשלם 100 שקל (התראה שנייה – הסכום המקורי הוא 100 שקל, ומועד תשלום אחרון הוא ב20/5/12, אני מזכיר שהדוח התקבל ב20/06/11 בכלל..
כל הקצב וההתנהלות לא נראה לי הגיוני אפילו (לא הגיוני לטובתי במקרה הזה, אבל עדיין זה מעיד על איזושהי טעות, לפחות לפי מה שאני מבין, תוכל להתייחס לנקודה הזו גם?)
שוב, תודה רבה לך על הסיוע
אבי שוב שלום,
1- עד כמה שידוע לי אינך יכול לדעת האם יש לך דוחות ב"קנה".
2- ההודעה השניה במקרה שלך היא ללא תוספת פיגורים וגם אם תתייחס אליה כהודעה ראשונה עדיין במסגרת החוק הם שלחו לך הודעה על ביצוע עבירה בתוך פרק זמן של פחות משנה ולכן אין התיישנות.
3- לעניין התיזוזים - אתה יכול לנסות לפתור חלק מן הבעיות בטלפון או לחילופין באמצעות הדואר.(למשל: בקש שישלחו את התמונה לביתך).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר