שלום רב,
במהלך נסיעה בכביש בין עירוני החזקתי את הטלפון הנייד ביד שמאל תוך השענת המרפק על בסיס החלון.
ניידת סמוייה שנסעה מאחורי קראה לי לעצור בצד.
השוטר כתב דוח בו טען שראה שהחזקתי טלפון נייד ביד ימין והצמדתי את הטלפון לאוזן ימין וראה שפתיים ממלמלות.
שאלותי:
1. האם יש איזה ערך מזכה בבית משפט לעובדה שרק החזקתי טלפון ביד ולא דיברתי או שמבחינת השופט זה אותו הדבר?
אם אני יכולה להוכיח בפלט שיחות שלא התקיימה שיחה טלפונית לפני קבלת הדו"ח האם זה מועיל במשהו?
2. בדוח השוטר מציין שנסע בניידת בנתיב שמשמאלי. יש לי מכשיר טלפון ישן וקטן. האם ניתן לערער על האפשרות שהצליח לראות אותי מחזיקה טלפון ביד ימין כאשר הוא נסע בנתיב שמשמאלי?
3. האם יש אפשרות לבוא ולומר שהפרטים שרשומים בדוח לגבי החזקת מכשיר טלפון ביד ימין לא נכונים, או שזו מילה שלי נגד מילה של השוטר והאם יש בכלל ערך להוכחה שהשוטר טעה בפרט זה כאשר הודתי שהחזקתי מכשיר סגור ביד?
תודה רבה,
אילת
אילת שלום,
1- העבירה אינה מוגדרת כדיבור בנייד אלא כשימוש בנייד בזמן נהיגה ולכן הטיעון שלך הוא למעשה הודיה.
2- לדבריך ישנם אי דיוקים בפרטים שאותם רשם השוטר, במידה ותצליחי לקעקע את אמינותו ובית המשפט ישתכנע בטיעוניך יתכן ותזוכי.(מאד חשוב ראות מה רשם השוטר השני אם היה כזה).
3-ראי את הסיפא של תשובה 2 ואת תשובתי לעניין משמעות העבירה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר