שלום,
היום חציתי צומת כאשר האור ברמזור התחלף מירוק לכתום.
עצר אותי שוטר וטען שחציתי באדום. התעקשתי זה היה כתום אך הוא עמד בשלו ורשם לי דו"ח.
בסיום הדו"ח בקש שאחתום. ביקשתי לקרוא מה שכתוב אך הוא סרב לתת לי לקרוא וביקש שאחתום. סרבתי לחתום מבליח לקרוא והא רשם שאני מסרב לחתום.
חייב לציין איתי באוטו היו אשתי ושני ילדי בני 5 ו 7 . היו שני שוטרים. אחד יתחבא ואחד עמד בצומת. לקח לשוטר כ - 25 דקות לכתוב את הד"וח.
כשהגעתי הביתה וניסיתי לקרוא את הד"וח היה לי קשה מאוד לפענח את הכתוב.
האם יש לי סכוי לגשת למשפט? האם עלי להיעזר בעורך דין?
מה שווה מילה שלי מול מילה של שוטר?
תודה
דוד
דוד שלום,
1-בכל משפט יש סיכוי וסיכון .
לאור ההתנהלות שתארת יש פגמים ויתכן כי ניתן יהיה למצוא פגמים נוספים בחומר הראיות שבידי המשטרה.(אלא שאת הזכות לצלם את כל חומר הראיות תקבל רק לאחר שתבקש להישפט).
2-במידה ואתה בקיא בניהול הליך משפטי (משפט תעבורה מתנהל עפ״י הדין הפלילי) אינך נדרש לעורך דין, אך אם אינך מצוי בהליכים אלו בהחלט הייתי ממליץ על ייצוג של עו״ד הבקיא בתחום התעבורה.
3- לכל הבהרה או ייעוץ ספציפי תוכל לפנות אלי ישירות[משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו״ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
1. מה הסיכון שיכול להיות?
2. במידה והשופט מצדיק אותי ומבטל את הדו"ח האם מקבלים החזר הוצאות משפט?
תודה
דוד שלום,
1- כרגע הסיכון שלך מסתכם בקנס בסך 1000 ש״ח וב-10 נקודות.
2- ברגע שבקשת להישפט ובמידה ותורשע יחשף בשלב הטיעונים לעונש כל עברך התעבורתי ויש סיכון שתקבל רכיבי ענישה נוספים וגם רכיב קנס גבוה יותר.
3- בדרך כלל לא. אם כי ניתן לבקש הוצאות עפ״י הקבוע בס׳ 80(א) בחוק העונשין...אל תבנה על זה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר