שלום,
אמש נתקלתי בתמרור ב-29 עם שלט: "12 מטר פרט להעלאה והורדת ילדים בימים א-ה מ- 07:30 עד 08:30 מ- 11:30 עד 13:30"
כפי שניתן להבין, "הסתכסכתי" עם התמרור ועם הפיקוח העירוני.
האם כוונת התמרור היא:
1. "אסורה כל עצירה וחניה, פרט להעלאת והורדת ילדים, בימים א-ה..."
2. "אסורה על עצירה וחניה, פרט להעלאת והורדת ילדים בימים א-ה'..."
איני מצליח להבין היכן נכנסים ה"פסיקים" בהוראות התמרור, שכן לדעתי, ולכל אדם סביר אחר, בכל פעם המשמעות משתנה.
אשמח אם גורם מקצועי יוכל לסייע לי בהבנת הוראות התמרור: מתי הוא תקף? מתי הוא לא תקף? למי הוא תקף?
תודה!
עומר שלום,
התמרור הינו תמרור מס׳ 433 האוסר חניה ועצירה.
עצירה - מוגדרת בין היתר כפעולה לשם העלאה או הורדת נוסעים.
הפירוש הנכון לדידי הוא כדלהלן:
ממקום הצבת התמרור נאסרה כל חניה או עצירה למשך 12 מטרים, פרט לשעות מעטות ובימים מסוימים(רק בשעות הגעה לגן וסיום הגן) בה רק העצירה הותרה וזאת למטרת העלאה או הורדה של נוסעים (הוגדרו כילדים) מאחר והמקום נמצא בסמוך לגן ילדים או ביה״ס יסודי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
שלום,
אני אכן נוטה להסכים עם הפרשנות שהצעת.
עכשיו, כשנפל לי האסימון, היא אכן יותר סבירה ומתקבלת על הדעת.
השאלה היא האם הפרשנות המרחיבה, כפי שאני סברתי והצעתי, ובה התמרור תקף ל-12 מטרים קדימה, אך בימים ובשעות מסוימות, יכולה גם להתקבל על הדעת מבחינה משפטית?
דהיינו: "אסורה כל עצירה או חניה, פרט להעלאה והורדת ילדים, בימים א-ה..."
לדעתי גם הפסיקה מחייבת מתן משמעות ברורה לסימנים ולתמרורים שנקבעו, מבלי להותיר שיקול דעת למשתמשים בדרך לנהוג לפי הבנתם.
יש לדעתך מה לעשות בנדון?
עומר שוב שלום,
אכן ישנה פסיקה רבה המבהירה כי על הוראת התמרור להיות ברורה לכל נהג ובלתי ניתנת למספר פירושים. ( במידה וישנם פירושים מספר -על פי הדין הפלילי יש להחיל על הנאשם את הפירוש המקל).
תנסה לשכנע את התובע העירוני .... ע״י הגשת בקשה לביטול הדו״ח.
בהצלחה ,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר