שלום רב,
ברשותי רכב שרישיונו הופקד במשרד הרישוי לפני כחצי שנה (תוקף הטסט פג לפני מספר חודשים).
הרכב חונה ברחוב ליד מדרכה בה החנייה מותרת לכל רכב.
קיבלתי לביתי התראה מהעירייה שאני מחוייב לגרור את הרכב מתחומי העיר מכיוון שמדובר בגרוטאה ולא הרכב יגרר על ידם תוך 48 שעות ואני אחוייב בהוצאות הגרירה ובקנס של עד 3000 ש"ח.(בנוסף הודבקה לי על השמשה הקדמית מדבקה על ידי העירייה באותו הנושא, דבר מכעיס לכשעצמו).
יש לציין שהרכב במצב נסיעה ורשיונו הופקד מהסיבות השמורות עימי.
ברצוני להתייעץ האם מבחינה חוקית לעירייה מותר לגרור רכב בעילה זו כאשר רשיונו מופקד ולא בוטל.
בתודה מראש.
אלכסנדר שלום,
באופן כללי מטרת המחוקק הייתה למנוע מצב של השארת כלי רכב בדרך כ״אבן שאין לה הופכין״ .
תקנה 73 בתקנות התעבורה מסדירה זאת, כמו כן, בחוק לשמירת הניקיון[ סעיף 8 ו - 8א מקנים לעירייה זכות גרירה בכפוף להודעה מראש]. לכן לעניות דעתי בין אם מיוזמתך הפקדת את רישיון הרכב ובין אם לא חידשת את הרישיון מפאת אי כשירות הרכב תוצאה דה פקטו הינה אותה תוצאה כפי שתיארתי לעיל ויש לראות בחנייה ארוכת טווח זו מעין מפגע ולכן יש סמכות לעירייה להסיר מפגע זה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר