שלום רב,
הגיע אלינו בדואר רשום דוח חניה באדום לבן. הדוח על שם אבא שלי ועל הרכב שהיה לו. הרכב זה כבר לא קיים, לאחר שהתקלקל ונמכר לפירוק. גם אבא שלי כבר כמה שנים לא מחזיק רשיון נהיגה בגלל מצבו הבריאותי. עם זאת בתאריך הדוח (לפני חצי שנה) הרכב עוד היה קיים וכנראה מישהו מהמשפחה אכן חנה באדום לבן.
השאלה היא האם קיימת עילה כלשהי לבטל את הדוח ? ומה קורה אם לא משלמים - אבא שלי במצב סיעודי והוא לא במצב שהוא יכול להיות אחראי לשלם את הדוח על שמו - אבל האם יכולים לבוא בטענות אלינו ? תודה מראש.
ברוך שלום,
1- על בעל הרכב(אביך) חלה חזקת הבעלות.
2- במידה ובעל הרכב יכול להוכיח מי החזיק ברכב, ניתן בעזרת תצהיר לבקש את הסבת הדו״ח.
3- דוחות שהן ברירת משפט הם ללא שיקול דעת אלא גובה הקנס נקבע עפ״י צו התעבורה.
4- אם אביך יבקש להישפט אז אולי ביהמ"ש יתחשב בנסיבותיו האישיות . אך במידה והשופט לא יתרשם מנסיבותיו הוא רשאי להטיל קנס גבוה יותר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אבא שלי שהוא בעל הרכב נמצא במצב סיעודי קשה. הוא לא מסוגל לתקשר עם הסביבה וכל שכן לא מסוגל להבין שיש דוח חניה על שמו או ללכת להישפט. השאלה היא האם על המשפחה יש אחריות לגבי הדוח ואם חלילה המצב יגיע לידי עיכול יכולים לעכל את הרכוש המשותף. תודה.
ברוך שלום,
שאלתך קשורה לאופן גביית חובות ולא לתעבורה, ממליץ לך להפנות את השאלה לפורום ״חובות והוצאה לפועל״.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר