שלום רב,
לפני כשנה וחצי קיבלתי קנס על חניה בכחול לבן ללא כרטיס חניה בשטח עיריית בני ברק. חיכיתי (כמו שאני תמיד עושה), לרדואר הרשום, אך הוא לא הגיע. הדבר הראשון שהגיע היה דואר רשום ממשרד עו"ד, עם 150% קנס, ותוספת הוצאות. מאחר ובאמת לא קיבלת יאת הדואר הרשום הראשוני, ביקשתי מהם את האישור על משלוח הדואר הרשום ההוא, מהעירייה. הם העבירו אלי, ועל פי מספר הדואר הרשום, מסתבר שבדואר שלחו את המכתב לכתובת אחרת לגמרי (אני תל אביבית, המכתב נשלח לאשדוד). מבחינת העירייה, הם שלחו לכתובת שלי. הטעות היא של הדואר. אבל מבחינתי - באמת לא קיבלת יתא הקנס. מה אני אמורה לעשות? אני מנסה לפנות לדואר אבל הם לא עונים. אכתוב להם מכתב. מי אמור לקחת אחריות בכז\ה מקרה?
תודה רבה,
יעל...
יעל שלום,
התשובה הינה תלוי?
במידה והכתובת באשדוד היא כתובתך הרשומה במשרד הפנים(בית ההורים וכיוצ"ב) חלה חזקת המסירה.
במידה והכתובת בת"א היא זו המופיעה במשרד הפנים, אזי יש לך טענת הגנה מעולה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
כתובתי מעודכנת במשרד הפנים מזה שנים. אליה מגיעים תמיד כל דברי הדואר מרשויות המדינה למיניהן, ומעולם לא היתה בעיה. אין לי שום קשר לאשדוד. מדובר בטעות אמיתית טכנית של הדואר. השאלה היא מה אני עושה מכאן. פונה לעירייה, אבל הם יגידו: לא בעיה שלנו, אנחנו שלחנו נכון. לכי לדואר. פונה לדואר? מה, אבקש מהם לשלם במקומי את התוספות? הרי זו כנראה באמת לא אשמת העירייה. אז מה לעשות פרקטית?
תודה...
יעל שלום,
על פי דבריך זו טעות של העירייה ולכן אין ״מסירה כדין״.
עליך לפנות בדחיפות לעירייה(עם העתק תמצית רישום ממשרד הפנים, ניתן להפיק זאת דרך האתר באינטרנט) וכפי הנראה תקבלי הודעת קנס מקורית עם אופציה לתשלום או לבקש להישפט.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר