רקע:
במקביל לדרך המכבים בראשון לציון קיים, בצד המזרחי, כביש שרות לגישה למבנים המסחריים שבצד הכביש. בכביש השרות יש מפרצי חניה שנמצאים מול המבנים וביניהם דרכי גישה לרכב לחנויות הצדדיות והאחוריות.
מפרץ החניה קטן במידותיו מהמבנה שמולו הוא ניצב כך שהמדרכה להולכי רגל מתרחבת בצידי מפרץ החניה ונוסף לה עומק מפרץ החניה.
לפני זמן מה סומנו גם המדרכות הרחבות שמצידי מפרצי החניה כשטח חניה ונוצקו "רמפות" ליצירת שיפוע בין פני הכביש למדרכה . סימון המדרכות כמקום חניה הוא הן בסימון בקווי חניה על גבי המדרכה והן בשילוט/תמרור שעל גביו מצוין שזה מקום חניה.
איני יודעת אם מלכתחילה היה מצוין על גבי התמרורים שהחניה רק משעות הערב (לא זכור לי שכשקראתי את התמרור ביסודיות בפעם הראשונה הופיעה שם הגבלה בשעות) או שההגבלה נוספה מאוחר יותר או שמופיעה רק בחלק מהתמרורים.
בכל מקרה, באחד הימים, כשחניתי באזור המסומן שעל המדרכה, מצאתי בשובי דו"ח.
הדו"ח שקיבלתי, בסך 500 ש"ח, הוא על "העמדת/החניית רכבך הנ"ל על מדרכה שלא נקבעה כמקום חנייה מוסדר סעיף 11 2 מס"ד 016".
בשיחה עם הפקחית היא הפנתה את תשומת ליבי לכך שעל גבי התמרור מצוין שהחניה מותרת רק בשעות 19:00 – 7:00 בבוקר ואני חניתי בשעה מוקדמת יותר.
שאלתי:
להבנתי, בניגוד למצוין בדו"ח, המדרכה המדוברת היא כן מקום חנייה מוסדר מאחר והתמרור אומר שהחניה במקום מותרת. להבנתי העברה שלי היא, לכאורה, בחנייה בשעה שמחוץ להגבלה שמפורטת בשלט.
האם במקרה זה נכון לתת לי דו"ח כפי שקיבלתי?
בתודה
מרגריטה
מרגירטה שלום,
להערכתי יש טעם לבקש את המרת הדו"ח בעבירה שונה-שגרי מכתב למח' החנייה בעירייה.
במידה ותעני בשלילה הייתי ממליץ לך לפנות לבית המשפט - שם תעלי את הטיעון שיש סתירה בין ההנחיות כי מחד מותר בשעות מסוימות להחנות על המדרכה(תמרור שמתיר) ומאידך שרכב חונה שלא בשעות שסומנו הוא מואשם בחנייה על גבי המדרכה ולא בעבירה פחותה של חנייה שלא בהתאם להוראות השילוט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר