לפני מספר חודשים החנתי את רכבי בחניון ליד בית החולים בלינסון, ושמתי תו חניה "איזי פארק" כאשר חזרתי לרכב מצאתי על השמשה דוח חניה,
אכן המכשיר היה כבוי אך הלכתי והוצאתי פלט לגבי שעת כיבוי המכשיר והתברר שאכן איחרתי ב4 דקות (הפרש של 4 דקות בין נתינת הדוח לכיבוי המכשיר)
פניתי לעריית פתח-תקווה וצירפתי את פלט האיזי פארק, כמו כן התבקשתי לשלוח את אישור בית החולים שאכן ביקרתי בבית החולים באותו יום, אכן שלחתי להם את אישור בית החולים על הטיפול שעברתי באוטו יום, מדובר היה בניתוח שעברתי וביקשתי להתחשב בי ולבטל את הדוח, תשובת היועץ המשפטי של העירייה היתה שאינם מבטלים את הדוח.
ביקשתי להישפט על כך היות ומאוד הפריע לי שבגלל איחור של 4 דקות אאלץ לשלם את הדוח.
הדבר הינו עקרוני עבורי, מדובר סך הכל בדוח של 100 שקלים.
אבקש לדעת מה דעתך והאם הצדק איתי.
יעקב שלום,
1- הצדק מאד ״יקר״ במדינת ישראל.
2- ״צדק״ הינו מושג אמורפי. יש גם הבדל בין הפן המוסרי לבן הפן המשפטי.
3- טענות בבית משפט צריך להוכיח (לבל תחשב טענה כלשהי כטענה בעלמא).
לדבריך איחרת ב-4 דקות ואכן ניתן לראות את העבירה שביצעת כ״זוטי דברים״, עם זאת התובע העירוני יכול להקשות ולבקש ממך להוכיח שאכן הגעת אחרי 4 דק׳ ולא אחרי 4 שעות ?
לסיכום - תערוך שיקול של עלות מול תועלת ותחליט.(קח בחשבון לפחות 2 ימי דיונים במידה ואתה מתכוון לכפור באשמה).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
מודה לך על היענות המהירה לשאלתי.
מבקש לציין שעלות תועלת אינו השיקול במקרה זה. העניין כפי שציינתי הינו עקרוני. כמו כן מבקש לציין שמכתבי הראשן לעירייה ציינתי במפורש שם הגעתי לרכב עדיין הפקח היה בקרבתו, כלומר הגעתי לרכב בעת מן הדו"ח- 4 דק' לאחר שכבה מכשיר האיזי פארק.
מבקש לדעת האם הגיוני שבמהלך המשפט אבקש מהשופט לפסוק לי קבלת תוצאות בגין הנסיעה ובגין אובדן שעות עבודה?
אני מגיע במיוחד למשפט מרחובות לפתח תקווה.
תודה
יעקב שלום,
1- במידה וכך הם פני הדברים, הייתי ממליץ לך לנסות לטעון להגנה של "זוטי דברים" הקבועה בסעיף 34 י"ז בחוק העונשין - צרף את תדפיס תשלום "איזי פארק" בשעות שלפני קבלת הדו"ח.
2- אין פסיקת הוצאות בדין הפלילי(החל כידוע על עבירות חנייה), אך במידה ותצא זכאי או שביהמ"ש ימצא נסיבות אחרות שמצדיקות אתה רשאי לקבל פיצוי עפ"י הקבוע בס' 8(א) בחוק העונשין.
בהצלחה
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר