שלום רב,
בזמן האחרון נאלצתי לחנות כמה פעמים באדום לבן וקיבלתי שתי דוחות שאני לא יודע מה לעשות איתם.
דוח ראשון - הוצמד על הרכב שלי לפני כמה חודשים. מסיבה כלשהי הדוח נזרק או אבד. האם זה בסדר לחכות שהעיריה תיזכר בו לבד ותשלח לי אותו בדואר רשום (או שמא יעבור יותר מדי זמן והדוח יתיישן) או שזה יכול לגרום לי לשלם יותר ?
דוח שני - הוצמד על הרכב שלי היום כשחניתי באדום לבן (במקום שונה לגמרי אבל באותה העיר). על הדוח כתוב שחניתי ליד בית מס' 10, אבל באמת חניתי ליד בית מס' 12. שתי הבתים לא סמוכים אחד לשני, מפריד ביניהם צומת. האם טעות כזאת מספיקה כדי לבטל דוח ?
תודה רבה מראש.
גיל שלום,
לעניין הדו"ח הראשון - אתה עתיד לקבל התראה בדואר מכיוון שהדו"ח נמסר באמצעות הצמדה(אין וודאות לגבי קבלת הדו"ח-עף,נרטב, הושמד וכיוצ"ב). במידה ותוך שנה מיום ביצוע העבירה לא קיבלת התראה (דו"ח ממוחשב) אזי ישנה התיישנות לעבירה.
לעניין הדו"ח השני- במידה והפקח צילם את רכבך אין לך ולי מה להוסיף. במידה והפקח לא צילם תצטרך להוכיח שאכן החנת את כלי הרכב בסמוך לבית מספר 12 או שבסמוך לבית מספר 10 החנייה אכן מותרת - ואז תבקש את ביטול הדו"ח.
בברכה
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
איך אני יכול לדעת האם הרכב צולם ? על הטופס של הדו"ח אכן כתוב לי "הרכב צולם", אבל זה טופס סטנדרטי של כל הדוחות. על המדבקה עם הפרטים של הדו"ח לא רשום האם הרכב צולם. זה גם היה בלילה והיה חושך.
גיל שלום,
זו זכותך לקבל את העתק הצילום מאת העירייה, הגש בקשה או גש פיזית.
בברכה
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר