עצרתי בכדי להעלות חברה למכונית אחרי צומת בצד הכביש ברח אבן גבירול. עם העצירה נעצרה לידי ניידת עם שני פקחים. היות ואני עולה חדש אמריקאי ניגשתי אליהם כפי שמשטרת ניו יורק דורשת. ברגע שניגשתי אליהם אחד מהפקחים רשם לי תלונה על חניה במקום אסור אף כי נעצרתי לקחת חברה שחיכתה לי על המדרכה. הפקח מסר לי ביד את הקנס אף כי בהודעת התשלום כתוב שהוא שם את ההודעה על החלון. כמו כן לאחר שחזרתי למכונית הוא צילם את מספר המכונית כשאני בתוכה. בהערת המפקח רשום חניה בניגוד לתמרור, אף כי לא חניתי אלא עצרתי להעלות נוסעת. ראוי לציין כי הפקח השני אמר לו שיעזוב את העניין אבל הפקח התעקש. האם עצירה נחשבת לחניה? האם יש מקום לערער בעיריה על האירוע? האם יש מקום להעלות את הנושא שאפילו לא היה בידי עדיין רשיון ישראלי רק אמריקאי ואני מאד טרי בארץ ועדיין לא הכל ברור?
חנן שלום,
1- התמרור במקרה שלך זהו הסימון של אבני השפה (אדום לבן).
2- יש הבדל בין חנייה לעצירה (עצירה הינה למטרת העלאה והורדה של נוסעים או פריקה וטעינה של מטען -באופן רצוף).
3- אבני שפה אדום-לבן אוסרות הן חנייה והן עצירה.
4- הדו״ח חוקי על אף שיש טעם לפגם שהם לא הזהירו אותך לבל תעצור. כמו כן, יש שיקול דעת לפקח ולעניות דעתי הוא לא הפעיל כלל שיקול דעת.
5- תנסה לבטל את הדו״ח מן הנימוקים שציינת בשאלתך, כמו כן אתה יכול לציין שמדובר ב״זוטי דברים״ כי העצירה הייתה לשנייה אחת או שתיים.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר