שלום,קיבלתי הודעת תשלום בדואר עבור חנית רכב בניגוד לסעיף 5 א לחוק עזר לעיריית נתניה(העמדת רכב וחנייתו).
חשוב לציין שעל השמשה היה לי רק דוח 1.מעולם לא קיבלתי את הדוחות המקוריים בדואר,ככה שקיבלתי רק את התשלום עבורם.
האם זה חוקי שישלחו לי תשלום עבור דוחות שלא קיבלתי אותם?
ונתנו לי 3 דוחות באותו היום,עבור אותה עבירה:חניית רכב על המדרכה (חניתי עם שני גלגלים על המדרכה)בשעה 9:15,14:06,17:29
זה היה באפור בכביש צר.תאריך שנתנו לי את הדוח הוא 21/8.באותו היום עבדתי כל היום.איך אני יודעת שלא הצמידו לי עוד 2 דוחות על הדרך?כי אין לי שום הוכחה על זה שאכן קיבלתי את שני הדוחות הנוספים.?
האם כדאי לי ללכת לבית משפט?
אשמח לתגובה מהירה.
תודה
אנה שלום,
ישנה פסיקה של בית המשפט המחוזי שקובעת כי העבירה נחשבת לעבירה ״מתחדשת״ ולא לעבירה ״נמשכת״, עוד נקבע כי מתן דו״ח בהפרש של שעתיים עד שלוש שעות הינו סביר. עם זאת, ישנן פסיקות אחרות וישנו גם סעיף בחוק שיכול להוות טענת הגנה (סעיף222א׳ בחוק סדר הדין הפלילי).
בכל מקרה אני בוודאי לא אוכל לומר לך אם נרשמו לחובתך עוד דוחות, עליך לברר זאת בעיריית נתניה.
הייתי ממליץ לגשת אליהם ולנסות להסדיר את העניין בטרם תפני לבקש להישפט(כמובן אם יש לך זמן כי מרגע שקיבלת את ההתראה בדואר רשום יש לך 90 ימים לבקש להישפט).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר -עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר