האם רואים את דברי הנהג בהודעת תשלום קנס ידנית של המשטרה כערעור וכבקשה לביטול קנס, או בקשה להמיר באזהרה ? ( במידה ונרשמו דברי הנהג כמובן ).
במידה וכן - תוך כמה זמן המשטרה חייבת לענות ?
במידה והמשטרה לא התייחסה לדברי הנהג למעלה משנה, האם זאת עילה לביטול הדוח, כי רואים את בקשתי כהתקבלה ? תודה מראש.
חן שלום,
"דברי הנהג" - הינם בגדר תגובת הנהג לעבירה שהוטחה בפניו.
מתוך דברי הנהג (במידה ונרשמו במדויק ומשקפים נכונה את שטען הנהג) ניתן ללמוד על הודיה, הגנה, הכחשה ועוד.
בכל מקרה אין הדבר מהווה בקשה לביטול ו/או המרה לאזהרה.
בקשות למיניהן צריכות להיות בכתב ובמסגרת הזמנים הקבועים בחוק וצריכות להישלח באמצעות הדואר הרשום.(למעט בקשה להמרה באזהרה - אשר אותה יכול השוטר לבדוק במידה ויש לו מע' ממוחשבת).
אי לכך, במידה והסתמכת על דברי הנהג וחשבת לתומך כי על משטרת ישראל להגיב -טעות בידך וכרגע אתה במצב של דו"ח שנושא ריביות פיגורים וכן ברגע שלא שילמת את הקנס ועברו 90 ימים רואים אותך כמודה בביצוע העבירה.
בברכה
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
שהדוח הידני מספק ?
כלומר, האם יש לי 30 יום לבקש ביטול או המרה לאזהרה מהיום שקיבלתי את הדוח הממוכן בדואר ?
לגבי הבקשה לאזהרה - השוטר אמר לי שיבדקו ואקבל תשובה, אך זאת לא הגיע.
יכול להיות שהשוטר "מרח" אותי ?! תודה
חן שלום,
במידה וקיבלת את הדו"ח באופן ידני - יש לך 30 ימים מרגע קבלת הדו"ח.(במקרה זה -מיום ביצוע העבירה).
בברכה
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר