חניתי ברחוב ללא מוצא. בכיוון היציאה מהרחוב. קיבלתי דוח ערערתי- ועירעורי נדחה.
1.החניתי במדרכה שאינה צבועה כלומר -אפורה. לפני המדרכה האפורה יש מפרץ ובו שילוט הפונה לכיוון המפרץ שהחנייה במשך כל שעות היום לדיירים בלבד. המדרכה במפרץ צבועה בלבן ולכן לא החניתי בה למרות שהיו בה מקומות פנויים כי הבנתי שאסור. אך בהמשך המדרכה אפורה איפה שהחניתי . בעירייה נטען שהשילוט תקף גם לגבי המשך המדרכה וזה לא משנה אם היא לבנה או אפורה.
2.בעירייה טוענים גם שהיה שילוט בתחילת הרחוב שמורה שהחנייה לדיירים בלבד. האם השילוט בתחילת הרחוב בצד ימין תקף גם למדרכה שבצידו השני ברחוב ללא מוצא? אני לא זוכרת אם היה או לא שילוט כזה זה היה מזמן. הדוח ניתן ביום סוער וגשום מאוד בינואר 2011. כשהגעתי לרכב לא היה על הרכב דוח ורק באוגוסט שלחו לי דוח בדואר רשום.
האם תוכלו להבהיר לי מה אומר החוק בעניין השילוט? האם קבלת הדוח במקרה כזה מוצדקת?
רונית שלום,
1- אין משמעות לאבני שפה אפורות עפ״י לוח התמרורים (ששיך לתקנות התעבורה) לכן בטרם אנחנו מבצעים את פעולת החנייה עלינו לבדוק באם הוצב תמרור עם הוראות חנייה.
2- הודעת הקנס נשלחה אליך כ-8 חודשים לאחר ביצוע העבירה- לכן לא חלה התיישנות.
3- כעת למשמעות של רחוב ללא מוצא - זהו רחוב דו סטרי שהכניסה והיציאה ממנו הם מאותו מקום(ובסופו עפ״י רוב יש מפרץ בו ניתן לבצע פניית פרסה). המדרכה השמאלית בכיוון היציאה מהרחוב היא המשכה של המדרכה הימנית בכניסה לרחוב ולכן עלינו להסתכל על כך כ״קטע אחד״. העירייה מחויבת להציב תמרור המורה על הסדרי חנייה בצידו הימני של הרחוב. אגב, במידה ולא היה מוצב תמרור עם הוראות חנייה היית יכולה להחנות ללא כל הגבלה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר