שלום, לפני כחודש בערך חזרתי מכיוון אריאל לאיזור המרכז לפני המחסום שנימצא לאחר מחלף אורנית היה תור של כמה רכבים. בזמן המתנתי בתור הרכב עמד ולא נסע אחרי הרכבים שהיו לפני. לפתע ניגש אלי שוטר וטען שראה אותי נוסע ללא חגורת בטיחות. הכיצד יתכן שראה אותי נוסע אם השעה הייתה שעת שקיעה ושכבר היה חשוך מאוד. ומה שקרה זה שפשוט השוטר עמד ליד הבודקים הביטחוניים במחסום וטייל לו לאורך שורת המכוניות שהייתה לפתע ניגש אליי ושאל
"מדוע אני בלי חגורה" עניתי לו שהרגע הורדתי על מנת להוריד את המעיל שהיה עליי בצאתי מאריאל ולאורך כל הנסיעה ברכב עד הגעתי למחסום. הרכב לא נסע כשהוא ניגש אלי והוא לא עצר אותי במיוחד הוא פשוט עבר וראה שאני בלי חגורה באותו רגע. לעומת זאת טרמפיסטית שהייתה לידי הייתה חגורה ולצערי לא לקחתי ממנה את מספר הטלפון בכדי שתוכל להגיע למשפט ולהעיד על שקרה.
מעבר לכך אני כבר שנתיים ללא עבירת תנועה וגם זה לא מנע מהשוטר לרשום לי דוח שהיה ללא כובע ואפוד זוהר ופשוט קפץ לי לחלון מבין הרכבים. מה עושים?
עמית שלום,
עפ״י הפסיקה המתנה ב״פקק״/עומס תנועה נכלל במושג ״בתנועה״.
יש לך בעיה כי מבחינה עובדתית הודית בפני השוטר כי ברגע בו פנה אליך היית לא חגור - זו הודיה או לכל הפחות ראשית הודיה.
לא הייתי ממליץ לך לבקש להישפט, אולי כן הייתי ממליץ לנסות לבקש את ביטול הדו״ח (תפרט כי זה היה לשבריר שניה, על מנת לפשוט מעיל וכו׳). יש לך 30 ימים לבקש זאת -במקרה הכי גרוע תקבל תשובה שלילית. לעומת זאת, במשפט אתה צפוי לקבל קנס גבוה יותר ולכן אופציה זו בנסיבות העניין לא מומלצת.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר