אני גר בשכונה של בתים פרטיים. לכל הבתים בשכונה שניבנו או שופצו במהלך עשר השנים האחרונות , ישנה חניה בחזית הבית, בהתאם לדרישות הרישוי של הרשות המקומית. בפועל בחלק ניכר מהבתים, החניה אינה משמת ליעודה כפי שהתכוון המחוקק אלא משמשת כחדר או מחסן בעוד הרכב של בעלי הנכס חונה בחזית הבית, ברחוב מול ה"שער לכאורה" של החניה. בחלק גדול מהמקרים, הוצב שער דמי (שאינו בר פתיחה) אולם על גבי השער הוצב שלט "כניסה לחניה - החניה אסורה".
באופן הזה, דיירי הבתים, מחד אינם עושים שימוש במקום החניה שהרשות דרשה מהם להקצות על גבי המגרש שלהם ומאידך, מנכסים לעצמם חנייה צמודה לבית שאסורה לשימוש הציבור בכל שעות היום, ללא תלות אם רכבם נמצא או לא.
שאלתי: 1) האם יש חוק או דרך כל שהיא מנוע את השימוש והניכוס של המרחב הציבורי שבחזית החניה ששימושה בפועל הוסב, מבעלותו של הבעל הבית לשימוש הציבור שיוכל לחנות בה. 2) האם קיימת חובה לדוגמא, לסמן את הכניסה לחניה פרטית (לכאורה) שכזו בסימון אדום לבן, באופן שלמעשה ימנע את החניה הן של אחרים אבל גם של בעל הנכס, שזו הכניסה לחנייתו "לכאורה" ובקח הוא יאלץ לעשות את שימוש בחניה בהתאם לכוונת הרישוי המקורי.
אודה לעצתכם,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר