שלום רב, נרשם לי דוח על העמדת הרכב למספר דקות בחניה כפולה בכפר סבא. הקנס נשלח בדואר רשום אך לא זכור לי שקיבלתי על כך הודעה. בבירור על הדואר נמסר כי נשלחו שתי הודעות אך מכיוון ולא הגעתי לדרוש את דבר הדואר, הוחזר הקנס לעירייה עם דיווח "לא נדרש". בבירור מול הדואר אין להם יכולת לוודא האם ההודעות על דבר הדואר אכן הגיעו אליי.
כעבור מספר חודשים קיבלתי פניה עם דרישה לקנס מוגדל עם ריבית פיגורים. פניתי לעיריית כפר סבא עם האישור מהדואר אך המחלקה המשפטית אמרה שהם לא מצאו לנכון לבטל את הקנס המוגדל.
מצד אחד, מדובר על סכום לא גבוה (כ-150₪) אבל מצד שני יש כאן התנהגות כוחנית של הרשויות בכלל וספציפית של עיריית כפר סבא במקרה זה שבוחרות להשתמש בשירותי דואר רשום ולא בשירותים אחרים שיבטיחו הגעה של המשלוח אל הנמען.
מכיוון ומבחינת העירייה הדוח ניתן מזמן, גם לא הייתה אפשרות לערער או להישפט עליו. על מנת שהקנס לא יגדל שילמתי אותו.
האם יש לי בכלל טיעון מול העירייה ואם כן, אילו אופציות עומדות בפניי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר