שלום,
בתאריך 23/11/2023 בזמן קניות הרכב שלי נפגע ע"י רכב אחר ונמלט מהמקום ללא השארת פרטים.
הגשתי תלונה מקוונת למשטרה ונפתח טופס תלונה.
במקביל בדקתי עם הקב"ט של השופרסל האם ניתן לראות במצלמות האבטחה ונאמר לי שכן רואים את הרכב כולל המספר.
לאחר אין ספור ניסיונות להשיג את הבוחנים במשטרה על מנת לקבל מידע אודות הטיפול בתיק, נאמר לי היום כי התיק נגנז ע"י הקצין בטענה " שהמשטרה לא מבזבזת משאבים במקרים כאלה". פניתי שוב לקב"ט של השופרסל כדי לקבל את הסרטון ולפעול באופן פרטי ללא המשטרה ונאמר לי שלפי הנהלים ברשת אין באפשרותם להעביר לי את החומר אלא רק למשטרה או לעורך הדין במידה ונפתחת תביעה.
שאלתי ברשותך, האם זה תקין לגנוז תיק שקיימת בו עבירה של פגע וברח? והאם יש מקום לתביעה כנגד המשטרה והאזרח שגרם לי נזק לרכב ולמחשב שהיה בתא המטען?
אודה לתשובתך,
תודה מראש ,
בני
שלום בני
המשטרה מטפלת רק בתלונות של פגיעות גוף. גם אם מישהו לא מסר פרטים ( וזה חמור גם בעיניי) באפשרותך לפנות למשטרה ולבקש מהם מסמך ( מזכר) שאיתו תגיע לקב"ט שימסור לך את הסרטון או לפנות בבקשה דחופה לבית המשפט לקבל את הסרטון.
יש מקום בתביעה כנגד האזרח כמובן ( אני לא עוסקת בתחום הזה אבל כמובן שאם נגרם נזק - אז הוא צריך לפצות). לא חושבת שיש מקום לתביעה כנגד המשטרה , אבל זה צריך לבדוק בהמשך עם עו"ד נזיקין.
כאן לשאלות נוספות!
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר