שלום. בחודש יוני ביצעתי עבירת תנועה ראשונה אחרי 17 שנה שאני נוהגת על הכביש ללא עבירה. בלי שאני זוכרת עברתי באור אדום בשעת בוקר- ככל הנראה סונוורתי מהשמש.. קיבלתי רק בחודש אוגוסט הודעה על כך בדואר ישראל. חודשיים לאחר ביצוע העבירה. 1500 ש"ח קנס ו10 נקודות. הגשתי בקשה להתחשב בעברי כנהגת ולהמיר לי העבירה לאזהרה. נעניתי בשלילה בגלל שביקשתי יותר מ-30 יום לאחר ביצוע העבירה כפי שרשום בחוק. בעקבות כך ביקשתי להישפט. בטענה שלא יתכן שימנעו ממני את זכותי כאזרחית לערער בכך שלא הודיעו לי על העבירה בזמן.
כרגע עוד לא קיבלתי תשובה והדו"ח הוחזר למשטרת ישראל.
במפתיע היום קיבלתי שוב עבירת תנועה על מעבר באור אדום. שאינו זכור לי.(אני נהגת זהירה ולא יודעת איך קרה שביצעתי ככה את אותה עבירה פעמיים ברציפות) יחד עם זאת, צולמתי ושילמתי את הדוח בעיקר בגלל שאין לי כוח יותר להתעסק עם זה.
שאלתי- האם יש עניין להגיע לבית המשפט לטעון על כך שלא ניתנה לי ההזדמנות לערער עכשיו כשביצעתי עוד עבירה ושילמתי עליה?
או שעדיף לבקש מהמשטרה לשלם את הדו"ח ובהתאם ללכת לקורס נהיגה מונעת.
תודה מראש,
מוריה
שלום מוריה
חבל שלא פנית לפני ששילמת את הדוח הנוסף. תבדקי אולי מישהו אחר נוהג ברכב ולאו דווקא את מבצעת את העבירות.
לגבי הדוח שביקשת להישפט עליו. התיק יפתח בבית משפט ורק שם תוכלי לחזור בך מהבקשה . אם כבר הגשת בקשה להישפט, אולי תנסי לפנות לתובע שיקל עלייך בכל זאת ...למרות שהסיכויים פחות טובים עכשיו , כשמדובר בעבירה דומה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר