שלום,
לפני כשבוע, שוטר תנועה עצר אותי בטענה שעברתי ברמזור אדום, הוא לא הפעיל אורות (צ'קלקה) ונצמד לי לאוטו מצד ימין עצרתי הגיע לרכב "לא שמת לב שעברת ברמזור אדום" אמרתי לו "לא, אני עברתי בירוק", אמר " לא יכול להיות שיש לשנינו אור ירוק".
נתן את הרישיון לבחורה שהייתה ליד המכונית משטרה, ועשה לי בדיקת אלכוהול שאותה גם עברתי, לא בטוח שבכלל כתב מה שאני אמרתי, אולי המצלמה שלו הייתה דלוקה. שאלתי אותו מה קיבלתי בדו"ח, בזמן שהלך, הוא אמר שאת הדו"ח תקבל לדואר בשיא החוצפה הלך בפנים פשוט. יש לי עבר נקי כ-10 שנים ללא שום דוחות תנועה/תאונות.
רציתי לדעת אם אני הולך לבית משפט, האם מותר לי לבקש לראות את המצלמות של הניידת שלו לדעת שבאמת היה לו ירוק שעברתי?
והאם מותר לי לעמוד מול שופט ולומר שאני מאמין כי עברתי ברמזור ירוק ואני מעוניין שהוא יראה את ההקלטות של הניידת ובמידה ובאמת אני אשם אני מוכן לשלם את הקנס עצמו ואת הנקודות?
להבנתי בבית משפט שואלים אותי לפני האם אני כופר או מודה באשמה, האם אני שמאמין שעברתי בירוק, אומר שאני כופר באשמה ובמידה ויציגו לי הוכחות לאחר ההסבר שלי וההבהרה שאני מוכן לשלם את הקנס והנקודות במידה וטעיתי יכול לקבל עונש חמור יותר? או לצאת כעד שקר?
איך אמורים לבקש את התצלומים לפני מועד הבית משפט?
(לא קיבלתי את הדוח עדיין לדואר)
תודה
שלום אדיר! אנסה לענות על השאלות שלך בכתב, למרות שבעל פה יותר קל:
1. מותר לך לבקש מצלמות ( איו מצלמות בניידת)
ולכן אל תבנה על זה זו מילה שלך מול המילה שלו. וכנראה של השוטרת שאיתו
2. אתה יכול לקבל עונש חמור יותר אם אתה מנהל משפט. לא קשור לעד שקר...
3.תוכל לצלם את החומר לאחר שתבקש להישפט
4. ממליצה להתייעץ עם עו" ד המומחה בתחום, כדי להקל עליך מכל הבחינות כי יש מה לעשות גם אם אתה אשם.
כאן לשאלות נוספות
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר