שלום,
קיבלתי היום דוח ממשטרת ישראל דרך הדואר. תיאור העבירה: "נהגת ברכב הנ"ל בדרך ועברת משמאל לקו הפרדה רצוף המסומן על פני הכביש, כאשר בצידו הימני לא נמצא קו מקוטע, בניגוד לתקנה 36 ג.."
ישנו תיעוד של נסיבות המקרה ע"י שוטר כלשהו שכנראה היה באזור וצילם אותי ומצורפות גם 3 תמונות המתארות את העבירה.
השוטר מתאר כי הוא "הציב 2 מצלמות טקטיות" האחת בתמונה רחבה ואילו השנייה בתמונה ממוקדת לזיהוי מספר רכב על גג תחנת אוטובוס קרובה. בנוסף הוא מתאר את העבירה ומוסיף כי הראות הייתה טובה וכי העבירה ומס הרכב הנ"ל (שלי) זוהו על ידו ולא בוצעה כל עריכה בסרטון.
עולות לי 2 שאלות:
1. האם זה בכלל חוקי לקבל דוח על עבירה שכזו מבלי ששוטר פנה אליי או ביקש את תגובתי? מה אם הייתי צריך לסטות שמאלה בגלל אוטובוס שהתפרץ לנתיב הנסיעה שלי?
2. האם יש איזשהו סיכוי לבטל את הדוח על סמך טענה של אכיפה בררנית? הרי ניתן לאמר כי כל שוטר יכול להציב מצלמות בכל צומת שיחפוץ ולתעד עשרות עבירות בזמן קצר מאוד.
3. האם זו שיטה חדשה של המשטרה לאכיפת עבירות תנועה? האם יש תקדים לצילום עבירות מהסוג הנ"ל ושליחת הדוח בדואר?
תודה מראש לעונים
שלום אלון!
אני אענה בקצרה:
1. השוטר צילם. לא חייב לעצור.צריך להישלח אליך תוך 4 חודשים כדי שתוכל להכין טענותיך להמשך.
2.אין קשר לאכיפה בררנית. השוטר אוכף בנקודות מסוימות את כל כלי הרכב שהוא מתעד , ואין כאן אפלייה.
3. שיטה חדשה יותר ( מזכירה לך שעבירות מהירות מצלמים שנים במצלמות...) והיא לא שוללת את האכיפה הישנה.
שיהיה בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר