שלום, זקוקה לעצה טובה מה לעשות -
עברתי בשוגג באור אדום. לא מדובר בצומת. הרכב מלפניי עבר גם הוא בשוגג, לא שמתי לב לרמזור (זהו כביש שיש מס' רמזורים אחר אחרי השני), ובזווית העין ראיתי שחציתי באדום, אך זה היה מאוחר מידי - התוצאה עגומה ביותר - 1500 ש"ח ו-10 נקודות.
אני נהגת כ-25 שנה מעולם לא עברתי עבירה מעין זו ואת האמת לקחתי קשה שחציתי ברמזור אדום. אין לי ניקוד קודם. (לצערי יש 2 קנסות שביצע בעלי על עבירת מהירות קלה, ללא ניקוד, אך הם רשומים על שמי מכיוון שהרכב רשום על שמי). מציינת שהשוטר לא ביקש את התייחסותי ולא כתב דבר בתגובת הנהג.
מה דעתכם? האם יש טעם לגשת למשפט ולבקש "רחמים"? אני לא מתכחשת לעבירה, אך מבקשת הקלה אולי בניקוד?
האם יש טעם לגשת למשפט? האם יש מצב שמקבלים החמרה לקנס שניתן מלכתחילה?
ממש מתלבטת מה לעשות.
תודה רבה!
בוקר טוב ענת,
השיקול שצריך להיות מול עינייך הוא עניין הנקודות ולא הקנס שכן על אף שניתן לנגוס בקנס על פי מצב כלכלי ונסיבות אישיות.
"רחמים" במקרה מעין זה לא יעזרו. ברגע שנאשם מגיע ללא ידע מקצועי התביעה נמצאת בפער כוחות מובנה מול הנאשם שכן זוהי עבודתה ועברך הנקי ישמש אולי רק להמתקת העונש לגובה הקנס, אך לא להורדת הנקודות.
חשוב לציין את ההשלכות מבחינת משרד הרישוי:
ב-12 נקודות תמצאי את עצמך בקורס בן כמה ימים שנקרא קורס בסיסי כך שכל עבירת ניקוד אף הפעוטה ביותר בשנתיים הקרובות יוביל למצב זה.
משרדי ייצג תיקי רמזור אדום רבים תוך הפחתת הנקודות ל-0.
את מוזמנת לפנות אליי כדי לבחון את הסיטואציה לעומק.
בברכת יום טוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר