שלום רב,
שלום, חידשתי רישיון נהיגה ברשיומט. אף פעם לא עשיתי את זה לפני כן. קיבלתי טופס רישיון זמני וקיבלתי הודעה שרישיון הנהיגה קבוע ישלח לכתובת מגורים שמופיע במשרד הפנים.
אני שוכר דירה ועברתי מספר פעמים. הפסקתי לעדכן כתובת במשרד הפנים בגלל שאיני יודע כמה זמן אשאר בכתובת הנוכחית שלי. לכן הכתובת שמופיעה במשרד הפנים היא מזמן לא הכתובת שלי ואין לי אפשרות לקבל דואר לשם. וגם בכתובת הנוכחית שלי אין לי תא בטוח לקבלת מסמכים חשובים ולכן אני תמיד מציין כתובת הורים שלי.
באותו יום שחידשתי רישיון, וקיבלתי הודעה על זה שרישיון ישלח לכתובת לא נכונה שבמשרד הפנים, פניתי לנציג של משרד התחבורה בבקשה לשלוח רישיון נהיגה לכתובת אחרת. ענו לי שכתובת נקבעת על פי רישום במשרד הפנים ואי אפשר לשנות אותה.
ביקשתי להקפיא שליחת רישיון עד שאוכל לגשת למשרד רישוי ולבקש לשלוח רישיון לכתובת אחרת או כדי שאוכל לשנות כתובת במשרד הפנים. בגלל מגפת הקורונה לא יכולתי לעשות זאת מיידית. נציג ענה לי שאני יכול לכתוב מכתב למשרד התחבורה עם הבקשה וצירף קישור למילוי טופס פניה .
פניתי דרך הקישור באתר לאגף רישוי של משרד התחבורה בבקשה לשנות כתובת משלוח או להקפיא שליחה של רישיון קבוע כדי שאוכל לקבוע תור אצל פקיד במשרד הרישוי ולשנות כתובת למשלוח. קיבלתי הודעה אוטומטית שהבקשה שלי הועברה לגורמים הרלוונטים והמשכתי לקבל הודעות אוטומטיות כאלה ככל שפנייה שלי עברה טיפול במשרד.
לאחרונה קיבלתי מכתב עם שם הפקיד תשובה לפניה שלי. והתשובה הייתה: " הרישיון נשלח באופן אוטומטי לכתובת המעודכנת במשרד הפנים. יש לגשת למשרד הפנים ולבצע שינוי כתובת. "
ז.א. שמשרד התחבורה גרם למצב שרישיון הנהיגה שלי, שמהווה מסמך חיוני אשר מכיל פרטים אישיים שלי, נפל לידיים של אנשים זרים.
ז.א. שמשרד התחבורה גרם למצב שאנשים זרים יכולים לגנוב זהות שלי או להשתמש ברישיון נהיגה שלי כדי לבצע עבירות על חוק.
ז.א. ששילמתי כסף ותמורתו אני לא יכול לקבל שירות יעיל ובטוח ובמקומו קיבלתי נזק. ואם אצטרך לפנות לקבלת רישיון אצטרך גם לשלם שוב על אובדן רישיון שנשלח לכתובת בלי לשאול אותי.
אני רואה משרד ממשלתי כרשות שקיימת כדי לתת שירות נוח לאזרח ולא שירות נוח להתנהלות משרד עצמו. שילמתי על שירות למדינה ורציתי לקבל ממדינה שירות שיהיה נוח ובטוח לי. ובמקום זה קיבלתי נזק.
אני רואה במשרד התחבורה ופקידים שבו אחראים על נזקים שנגרמו לי. אני רוצה להתלונן על התנהלות של משרד ולגרום להם לתקן את המצב.
וכאן השאלות שלי אליכם.
1) האם יש במדינת ישראל חוק אשר מחייב אותי לשנות כתובת מגורים שלי במשרד הפנים?
2) האם יש במדינת ישראל חוק אשר קובע שאני לא יכול לבחור כתובת מחייב אותי לקבל רישיון נהיגה רק לכתובת שמופיע במשרד הפנים או שזה רק בגלל שכך קבעו נהלים שנוחים למשרד התחבורה?
3) מה אני יכול לעשות בנוגע לרישיון נהיגה שנפל לידיים של אנשים זרים ואפשרות גניבת זהות שלי?
4) מה הם גורמים רלבנטים או הרשות שאני יכול להתלונן אליה על המצב? מי מגן על זכויות שלי מול משרד התחבורה?
תודה.
לפי מיטב ידיעתי חובה עליך לשנות כתובת במשרד הפנים על מנת לקבל דואר ובעיקר דואר רשמי מהמדינה.
לגבי הרישיון שלך, שנפל בידיים זרות, תקווה שלא כך קרה ואתה יכול לפנות למשטרה אם הדואר הזה הגיע לידיים הלא נכונות (אפשר לברר בדואר אם נאסף?)
כל שאר השאלות לא קשורות לפורום הזה. נסה בחיפוש בתחום המשפט מנהלי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר