שלום, לפני כשנה קיבלתי דוח על מהירות 138 במקום של 90 קמש בכביש 20 שנפתח שבועיים קודם לכן. השוטר ציין בדוח שנבדקו תמרורים 426 של 90 קמש ביציאה מהמנהרה (הוא הגיע מהמנהרה בכביש 531 המשתלב לכביש 20) ואכן יש שם שלטים. בכביש 20 נחדש שנפתח משפיים דרומה אין שלט של 90 קמש אלא רק שלט של כניסה לדרך מהירה. צילמתי את השלטים וצילמתי וידאו של כל הנסיעה מנתניה דרומה ואין שום שלט של 90 קמש לכל אורך הדרך וציינתי בפניו שהמהירות המותרת בדרך מהירה היא 110. עירערתי על הדוח ונעניתי בשלילה. ביקשתי להישפט וזומנתי למשפט בו היה אמור להיות נוכח גם השוטר. הוא לא הגיע. דיברתי עם התובע והראיתי לו את הצילומים שבידי. נקבע לי מועד חדש למשפט ב5/5/2020. האם כדאי לי להשתמש בשירותי עו'ד או ללכת עם החומר שבידי ולהציגו בעצמי? בנוסף ישנם מספר דברים שהשוטר ביצע ואינם תקינים כגון: לא רשם את פרטי העד/ מתנדב שהיה איתו בניידת. לא רשם בדוח את כיול מכשיר הממלז. עמד על גשר ובגלל אפקט הקוסינוס ישנה עילה להפחתה במהירות לטובת הנהג. עמד עם הניידת בניצב לכביש ולא עם כיוון התנועה. האכיפה בוצעה ביום גשום. האכיפה בוצעה כשאני בנתיב השמאלי. לא ציון בדוח שהשוטר הציג בפני את המהירות שנמדדה. כל אלו נבדקו על ידי בתקנות המשטרה להפעלת ממלז ובחוק העוסק בתמרורים ואופן הצבתם ונמצאו לא תקינים.
לגבי שלט 90 קמש ביציאה מהמנהרה- השלטים הוצבו בשני צידי הכביש בנתיב ממנו השוטר הגיע, ולא הוצבו בכביש ממנו אני הגעתי. מצויין בחוק שהתמרורים יוצבו בשני צידי הכביש ואין להניח שנהג המגיע מנתיב אחר יציץ לכיוון השלטים ויתייחס אליהם. תודה מראש, זיו.
שלום זיו!
כל הכבוד שעשית עבודת הכנה טובה! מה נכון לעשות, אם לבוא עם עורך דין זו החלטה שלך. נהגים רגילים לא מבינים בפרוצדרורה ובהליך הדיוני ובכך נופלים. עו"ד מומחים מעבים את התיק שלך בפסיקה , בנהלים ובנתונים נוספים שאולי לך אין... אל תשכח שיש לך בעצם הזדמנות אחת להוכיח את הדברים ואם בית נשפט לא יקבל את זה אתה תורשע. אני מבינה שאתה רוצה לצאת זכאי אבל גם מהדברים שאתה מתאר עדיין עברת עבירה של מהירות.. עו"ד שמבין בתחום יכול להגיע לתוצאה הנכונה ולדעת מה הסיכונים מול השופט ועמדת התביעה וכולי...
מוזמן לפנות אלי במידה וזה רלוונטי (ואם תצא זכאי אשמח לשמוע)
לשיקולך ושיהיה בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר