עצרתי את רכבי מול שער בית הספר שבו לומדים
שניים מילדיי. מלבדי ברכב נכחה בתי, תינוקת בת 5 חודשים. בחוסר תשומת לב ובגלל שהתינוקת בכתה, עצרתי על חניית נכים. ילדיי הבחינו בי, ניגשו מיד לרכב ונכנסו פנימה. פניתי להמשך נסיעה, אך מנהל הצהרון קרא לי לגשת לשער בית הספר (מרחק של כמטר מהרכב). יצאתי מהרכב וניגשתי אליו. שוחחנו במשך דקה וחזרתי לרכבי. באותו רגע הגיעה ניידת משטרה והבחינה ברכבי ובי עומדת לצד הרכב. השוטר יצא מהניידת והחל לרשום לי דוח. הסברתי לו שעצרתי לרגע לאסוף את ילדי ובגלל שהתינוקת בכתה ברכב לא שמתי לב ובכל מקרה ילדיי כבר הבחינו בי. כל זה לא עניין את השוטר שנכנס לניידת והחל במלאכת כתיבת הדוח, דבר שארך 30 דקות לפחות בעוד התינוקת בוכה בזרועותיי. ביקשתי שיזדרז והוא בתגובה אמר שאני מפריעה לשוטר בתפקידו ואיים לקרוא לשירותי הרווחה, שייקחו ממני את ילדיי ולקחת אותי בניידת.
כמובן שערערתי על הדוח אך הערעור לא התקבל וביקשתי להישפט.
מה הסיכויים שלי להפחתת הקנס?
שלום טלי!
חנייה בחניית נכה היא עבירה שבית המשפט מתייחס אליה בחומרה, מתוך הבנה שנכים באמת זקוקים לחניה הזו . הנסיבות שאת מתארת בהחלט לקולא אבל עדיין זה לא רק שעצרת לאסוף את הילדים אלא המתנת שם מספר דקות... יכול להיות שהתובע באולם יקבל את טענתך ויסכים להפחית בגובה הקנס אך לא ניתן לדעת זאת מראש. בכל מקרה שיהיה בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר