שלום רב,
היום קיבלתי דוח עקב קיפוח זכות קדימה,
הסיטואציה הייתה כזאת נסעתי בכביש עירוני והתכוונתי לפנות ימינה לכביש מהיר לא הייתה באפשרותי להשתלב לימין לפני כן, מאחר והיו כ 6 7 מכוניות שמחכות לפנות ימינה עצרתי לניסיתי להיכנס לנתיב במקום שהייתה אפשרות הרכב שהיה מאחורי בנתיב פשוט נצמד ולא נתן לי אפשרות להשתלב אני עם הגיון בריא מבין שאני עובד באמצע כביש וחוסם את התנועה רואה שלאותו נתיב שאני רוצה להיכנס יש רווח בין המכוניות כמה מטרים קדימה אני מתקדם ונכנס (כחצי רכב) ומשם משתלב ונכנס לכביש המהיר.
מה מסתבר שהבתחלה שניסיתי להשתלב מולי עמד שוטר ומאחר ולא התאפשרה לי השתלבות והתקדמתי קצת בשביל לא לחסום את הדרך בתוצאה מכך עקפתי אותו הוא שם לב ל"עבירה" (הוא גם כתב שהיית י מאחוריו ולפתע הייתי כמה רכבים קדימה) ועצר אותי בכביש מהיר ואמר לי שזאת עבירת קיפוח זכות קדימה אמרתי לו שבסך הכל ניסיתי להשתלב והייתי קצת בשוק האמת כי תמיד שאני מנסה להשתלב בצורה חוקית ופשוט חוסמים אותי אני מתקדם קצת בשביל לא להפריע לתנועה.
אשמח לשמוע חוות דעת והאם המעשה שלי אכן מהווה עבירה והאם ניתן לערער עליו או להמירו לאזהרה הדוח היחיד שקיבלתי בעבר זה נסיעה בנתיב תחבורה ציבורת שגם כן היה בשוגג.
תודה רבה.
שלום דימה ! אכן מדובר בעבירה של קיפוח זכות שימוש. למיטב ידיעתי מדובר בעבירה ללא ניקוד (תראה בדוח שאכן זאת העבירה)
אתה יכול להגיש בקשה להמרה באזהרה אבל אם יש לך הרשעות בשנים האחרונות, המשטרה לא יכולה על פי הנהלים להמיר לאזהרה.
שיהיה בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר