שלום! חוק חניית נכים ידוע לי על בוריו, ואני (בעל תג נכה על שמי) מקפיד לחנות על פיו. נתקלתי השבוע בתופעה מוזרה: חניתי על מדרכה שרוחבה כ 15 מטר(!), ואוכה כשלושים מטר. המדרכה (יותר נכון הרחבה הענקית הזו) הייתה פנויה לחלוטין. בעודי ברכב, הגיע פקח עירוני ותבע ממני לא לחנות שם משום ש"יש הוראה חד משמעית של מנהל אגף החנייה בעיר לא לאפשר חניית רכבים שם, גם לא לנכים".
מצאתי בלית ברירה מקום (מרוחק מאד) אחר.
בשיחה טלפונית עם אותו מנהל אגף, אמר לי שאכן זו ההוראה, לציין "זו הוראה של ראש העיר ומנכל העיריה".
שאלתי: האם לשני אנשים אלה סמכות ליצור תקנת חנייה שסותרת את החוק? (או שמנהל האגף שיקר לי).
שלום ישראל!
על פניו לא נראה לי שיש להם (ראש העיר/ מנהל אגף) סמכות לסתור את החוק ועדיין זה לא בדיוק ככה:
1. גם אתה יודע שגם לחוק יש פרשנויות (ואם רוצים יכולים לכתוב שמדובר בהפרעה...).
2. בנוסף, אם מגיע אליך פקח ומבקש שלא לחנות במקום הזה וזוהי הוראתו אז אתה אמור לציית לו גם מכוח חוק אחר של ציות לפקח וזה כמובן גובר על ציות לתמרור/ רמזור.... (כמו שוטר שמכוון תנועה ואוסר עליך לנסוע למרות שיש לך ירוק).
לידיעתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר