שלום
לפני מספר חודשים הייתי חלק בתאונת דרכים. אשמח לחוות דעתכם המקצועית בעניין.
להלן המקרה:
נסעתי בכביש חד סיטרי, דו מסלולי ולפני נסע מיניבוס באמצע הכביש אך רב הרכב היה בנתיב הימני. ניסיתי לעקוף אותו משמאל כיוון שנסע לאט יחסית אליי ואט אט ראיתי שהוא עובר לנתיב השמאלי מבלי לאותת. חזרתי לנתיב הימני והמשכתי בנסיעתי. חשוב לי להדגיש שגם בשלב זה עדיין נסעתי יותר מהר ממנו אבל במסגרת המהירות המותרת. אני מדגיש שלא הייתה לי כלל כוונה לעקוף אותו מימין כי כמה מטרים אחר כך הייתי צריך לפנות ימינה. בהודי ממשיך לנסוע לצידו אני מצד, ימין של הדרך והוא משמאל פתאום הוא החליט לפנות ימינה מהנתיב השמאלי וגם זה שוב כמו מקודם מבלי לאותת. הנתיב הימני בו אני נסעתי היה מיועד לממשיכים ישר וימינה והנתיב השמאלי בו הוא נסע היה מיועד לממשיכים ישר בלבד (צומת T).
חברת הביטוח שלו לא מעוניינת לשלם את הנזק של הרכב שלי בטענה שניסיתי לעקוף מימין.
הגשתי אתמול תביעה בבית משפט לתביעות קטנות ורציתי לדעת מהמומחים פה מה הסיכויים שלי.
תודה
שלום ש'!
גם זאת שאלה שמתאימה יותר לפורום נזיקין,כי שם יש מומחה שעוסק בתביעות אזרחיות ומבין גם בתביעות קטנות. אני אתייחס לעניין התעבורתי שבשאלה בעניין העבירות שבוצעו.
על פניו נשמע שהמיניבוס אשם בתאונה, זאת על פי תיאור הדברים מנקודת מבטך. ברור שחברת הביטוח תגיד שניסית לעקוף מימין וכולי כדי לא לשלם כספים. הסיכויים לזכות בתביעה תלויים ביכולת שלך לשכנע את בימ"ש להאמין בגרסתך (ביחס לראיות ולעדויות).
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר