שלום,
לפני כשבוע קיבלתי מכתב מרשות האכיפה והגביה ובו רשום שיש לי קנס מתאריך 17/1/18. את הקנס המקורי מעולם לא קיבלתי. כשהתחלתי בירורים, נאמר לי שהקנס המקורי נשלח לכתובת שאני לא גר בה כבר 3 שנים. ב-2015 עידכנתי את כתובתי הנוכחית במשרד הפנים וקיבלתי מהם תמצית רישום עם פירוט של כל הכתובות הישנים וכתובת הנוכחית שלי. בטענה של משטרה נאמר שהם שלחו לכתובת אחרת לגמרי מכיוון שהיא היתה מעודכנת במשרד הפנים כ"כתובת למשלוח דואר". איך אני מתנהג עכשיו? אני לא מסרב לשלם, אך אני רוצה לקבל תמונות של העבירה ומבקש להוריד לי את הריביות שכבר צמחו מינואר. אף פעם לא עשיתי עבירות תנועה . האם אני יכול לבקש ממשטרה המרה את הקנס לאזהרה? מה הזכויות שלי?
תודה רבה.
שלום אורן!
בשלב הזה אתה ממש לא יכול להמיר את הדוח לאזהרה, אתה יכול לפנות למרכז לגביית קנסות ולבקש להוריד לתשלום המקורי (בגלל כל הנסיבות) או לפנות לבימ"ש -בבקשה להישפט מחדש על מנת לשלם את הקנס המקורי (סיכוי לא גבוה מאחא והמשטרה מתנגדת בדרך כלל ).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר