שלום,
קיבלתי דו"ח על נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית בתל אביב. אולם, בעת קבלת הדו"ח נהג ברכב שלי עובד שלי, שמאז פוטר מהעבודה, ולא מוכן לחתום על תצהיר כי הוא היה זה שנהג ברכב שלי בעת ביצוע העברה. יש לי את חוזה העבודה עימו המורה על כך שהוא ייעשה שימוש ברכב שלי במסגרת העבודה שלו, ויש לי עדים שיכולים להצהיר שבשעת קבלת הדו"ח הייתי נוכח בפגישה עימם. מה אני יכול לעשות כדי להסב את הדו"ח על שם העובד שלי לשעבר, מבלי שהוא יחתום על תצהיר, לאור סירובו.
מכח חזקת הבעלות עליך להוכיח כי מסרת את החזקה ברכב לאדם אחר, לשון הסעיף:
27ב. (א) נעשתה עבירת תעבורה ברכב, רואים את בעל הרכב כאילו הוא נהג ברכב אותה שעה או כאילו העמידו או החנה אותו במקום שהעמדתו או חנייתו אסורה על פי חיקוק, לפי הענין, זולת אם הוכיח מי נהג ברכב, העמידו או החנהו כאמור או אם הוכיח למי מסר את החזקה ברכב או הוכח שהרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו.- לכן עליך להוכיח כי מסרת את החזקה ברכב לעובד שלך, הנך יכול לבקש להישפט, לכפור בעבירה, לצרף מסמכים התומכים בגרסתך ולבקש מביהמ"ש לזמן את העובד לדיון ההוכחות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר