שלום רב,
בסוף דצמבר 2017 עצר אותי שוטר ורשם לי דוח על חציית שטח הפרדה. למיטב זכרוני, הוא נתן לי לחתום על הטופס שמילא אך לא נתן כל מסמך/דוח/תיעוד שאיתו עליי לגשת לדואר ולשלם את הקנס. זכור לי שהוא אמר לי שאני אקבל את הדוח בדואר. לאחר שחתמתי על הדוח, חיכיתי שיגיע אליי המכתב על מנת שאוכל לשלם אותו. הזמן עבר והמכתב לא הגיע, העניין כבר נשכח ואני המשכתי את חיי. חצי שנה לאחר המפגש עם השוטר אני מקבל דרישה לתשלום חוב של 250 שקל פלוס ריבית פיגורים של 125 שקל.
כמה שאלות:
1. האם שוטר מחויב להוציא לי מסמך כלשהו שאיתו אני יכול לגשת אל הדואר ולשלם את הקנס?
2. אם חתמתי על הדברים האמורים מול השוטר אבל לא קיבלתי מסמך כלשהו, האם הדוח תקף? כלומר, האם זה נחשב שידעתי על הדוח ושהייתי מחויב לבדוק מה קורה איתו?
תודה מראש על העזרה.
שלום דביר!
1. כנראה לא עצר אותך שוטר שהיה בתפקיד/ מדובר במתנדב. הוא מילא את הפרטים ורצה לשלוח דוח פנימי. זה חוקי.
2. הדוח לא תקף אם לא קיבלת הודעת תשלום! אולי נשלח לדואר ולא הלכת לקחת (זו כמובן כבר בעיה שלך...).
תפנה למרכז לפניות נהגים של משטרת ישראל ותבקש לשלוח את הדו"ח המקורי עם הסכום המקורי כי לא קיבלת עד היום קנס מקורי. (יש אתר באינטרנט) בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר