שלום,
אחותי בת 21, נהגת חדשה, קיבלה שלושה דו"חות מהירות, שניים על עבירות שנעשו בהפרש של יום- אחד על סך 750 והשני על סך 1500 ש'ח והדו"ח השלישי צולם שבוע אחרי על סך 750 ש'ח. היא קיבלה את שלושת הדו"חות רק אחרי ביצוע שלושת העבירות. בבת אחת. הדו"חות צולמו על כביש 5 לכיוון אריאל באותו מקום. מותר לנהוג בכביש 100 כאשר במקטע מסוים מותר 70 כי יש מחסום בכביש הנגדי. היא לא שמהחב לתמרור שינוי המהירות.
כרגע הדו"חות רשומים על שם אבא שלי, נהג ותיק וזהיר.
השאלה היא מה עדיף? האם כדאי שאחותי תישפט על שלושת הדו"חות ולבקש שיצרפו לה אותם לדו"ח אחד?
או שעדיף שאבא שלי ייקח את כולם עליו ויישפט עליהם?
או שאולי אבא שלי יקח אחד, אמא שלי את השני, והיא תיקח את השלישי?
האם היא תקבל שלילה?
שלום אודיה!
אנסה להסביר באיזה מצב היא נמצאת: כל עבירה שנהג חדש מבצע ועלולה לגרור סנקציות במשרד הרישוי. עבירת מהירות של נהג חדש (אפילו ללא ניקוד -מהירות נמוכה) תחייב אותו בתיאוריה מחדש. ככל שיש לו יותר נקודות הוא יכול למצוא את עצמו בביצוע קורסים, טסט (רישיון חדש), ולעיתים גם במכון של משרד הבריאות שבודק את כשירותו לנהיגה.
להדגיש לא ניתן לצרף את כל הדוחות ל"דוח אחד" עליה- וגם אם במשפט יצרפו את הדוחות ככל הנראה זה לא ישנה מבחינתה דבר..
היא לא צפויה לקבל שלילה כי מדובר בדוחות שהם ברירת קנס, אלא אם כן היא תנהל הוכחות (תכפור באשמה) והשופט/ת יטיל עליה עונש חמור יותר.
אם אביך הזהיר והוותיק יודה מכוח הבעלות הוא יצטרך לבצע 2 קורסים של נהיגה מונעת בעקבות צבירת הנקודות ואם יש לו עבירה קודמת אולי יגיע לפסילה של משרד הרישוי לשלושה חודשים.
מקווה שהתשובות שלי הועילו לך.
בהצלחה!!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר