א.נ.
ליד הבניין שבו הנני גר ישנם חנייות ציבוריות אשר אחת מהין הינה מסומנת בשלט וצבע על הכביש כחנייה עבור נכה.
לפני מספר ימים חנה בא רכב עם תוו חניה של נכה ( רגיל ) וראיתי כי קיים על השמשה שלו דוח מה עיריה.
מאחר וגם אני מישתמש בחניה זו ( בזכות ) סיקרן אותי לראות מה רשום בדוח והיה רשום "כי חנה בחנייה של נכה על כיסא גלגלים " מה המשמעות לכך ?
מה ההבדל בין חניה נכה רגילה לביו חניה לנכה על כיסא גלגלים.
לציין כי במקום מסומן רק חניה רגילה ( שהינה צמודה מימין למידרכה ) וללא שום מירבח לחניה הצמודה מצד שמאל .
כמוכן אבקש לדעת אם קיים תקן של שריון חניות לנכים מתוך ס"כ חניות בשטח ציבורי ליד בנייני מגורים . כמובן מעבר לחניות הפרטיות בבניין.
לתשובתך אודה מראש ושנה טובה עלינו לטובה.
גדי פינאלי
שלום גד!
חניה לנכה על כסא גלגלים זוהי חנייה המיועדת לאנשים עם מוגבלות יותר קשה ויש להם תוו מיוחד לכך.
מאחר ויש הרבה סוגי נכויות , הגבילו חניות מסוימות לנכויות קשות יותר ונכה "רגיל" שיש לו תו נכה "רגיל" וכמובן רכב ללא שום תו לא יכולים לתפוס להם את החניה. החניה מסומנת על ידי תמרור כסא גלגלים ולעיתים גם הכביש נצבע להבליט את החניה.
למיטב זכרוני לנכה "רגיל" יש כל מיני "הטבות" בכל שיכול לחנות בחניות אסורות אבל לא בחניות של נכה כסא גלגלים.
לגבי הסימון שתיארת לא ממש הבנתי אותך.
לגבי תקן שריון חניות - אני מאמינה שיש משהו כזה אבל צריך לבדוק זאת מול העירייה או המועצה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר