שלום,
קיבלתי קנס 250 ש"ח על סעיף 40 א "סטיה מנתיב נסיעתך והפרעה לתנועה".
אני נסעתי בכביש שבו 3 נתיבים, כאשר הייתי בנתיב האמצעי שממשיך ישר בעוד הייתי צריכה לפנות ימינה. כלומר הייתי צריכה להשתלב לתנועה בנתיב הימני.
הנתיב הימני היה יותר עמוס (המכוניות נסעו אבל יותר לאט), אבל בשלב מסויים נוצר שם רווח / מקום פנוי בנתיב של כמה עשרות מטרים, ואז אותתתי והשתלבתי באופן שלא הפריע למהלך של התנועה כלל (לא "נדחפתי" או עמדתי בנתיב שממשיך ישר עד שהנתיב הימני יתפנה - שזה באמת מפריע למהלך של התנועה).
מהמקום שהשוטרת עמדה היא לא יכלה לראות שהיה מקום פנוי בנתיב, ולכן החליטה לתת לי דו"ח בטענה שכביכול "נדחפתי".
המקום בו עמדה השוטרת והסתכלה , היה בשול הנתיב הימני. העניין הוא שמהנקודה הזו היא לא יכלה לראות אם המקום בנתיב בו השתלבתי היה פנוי, שכן היא הייתה ממול שורת המכוניות שהתקדמו מולה באופן של עליה מתונה.
האם כדאי לי לבקש משפט? מה הסיכויים במשפט לשכנע את השופט בכך?
שלום זוהר!
אתה מודה שמהנתיב שמורה על נסיעה ישר פנית ימינה, המחלוקת היא אם הפרעת או לא. השוטרת תטען שכן ואתה תטען שלא.
מדובר בדו"ח של 250 ש"ח, לפי מיטב זיכרוני ללא ניקוד. לכן אני לא יודעת אם שווה לבקש להישפט , הסיכוי שלא יאמינו לשוטרת לא גבוה...
ועוד לבזבז על זה לפחות 2 ימי עבודה.
תעשה את השיקולים לך-אם שווה לך להילחם על זה או לא.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר