שלום רב, אני בעלת 100% נכות העירייה הציבה תמרור/עמוד נכה בחניה שכניסתה עם שער לבניין, החניות אינם בטאבו ואין זה כביש, הציבו עמוד עם שלט נכה וביקשו ממני להדביק מדבקה עם מספר של הרכב, הלכתי לבית דפוס והכינו לי מספר בצבע שחור ואכן הודבק, כמובן שאחד השכנים החליט להחנות ומייד התקשרתי למשטרה שהגיעו ובמשך שעה שלמה השוטר טען כי אין סימון בריצפה וזה אינו תקין מעבר לזה שהמספר מבחינתו שחור וצריך להיות לבן דבר אשר לא נאמר לי כלל, נאמר במפורש תדביקי מספר על השלט עצמו וכך עשיתי ומבחינתי רואים בברור את המספר אך השוטר טען שאין חוקי ואין תקין הנושא ולא בטוח שירשום דוח, ביקשתי ממנו שיבדוק את עצמו כי אינו צודק ורק לאחר שהזמין נידת נוספת למקום הוחלט לתת דוח. האם מחובתי שהמספר יהיה לבן והאם החנית ריצפה חייבת להיות מסומת ולא מספיק עמוד עם שלט נכה, והאם מחוייבים השוטרים להתייצב תמיד ותמיד לתת דוח או מספיק שיתקשרו לאותו שכן שירד להוזיז את הרכב ? אשמח לשמוע את תשובתך בנדון. אכן צילמתי את השלט ושרואים את המספר ואת הרכב החונה למקרה ותרצה לראות את המדובר תודה מור
שלום מור!
הנושא מורכב ואני ממליצה לך להיכנס לאינטרנט /נגישות ישראל לראות את עניין סימון חניית נכה. האמת שלא ברור לי למה את זו שצריכה להוסיף את מספר הרכב ולא העירייה...בכל מקרה, לפי מה שאני יודעת אין חובה שיהיה סימון על הכביש מספיק תמרור (אבל זה בהחלט מרתיע נהגים והרי המטרה שלך שלא יחנו שם), המספר אמור להיות בלבן , לגבי השוטרים- לא ידוע לי על נוהל בעניין. זה תלוי עומס ויכולת, בוודאי שאם התמרור יהיה תקין יהיה להם קל יותר. ממליצה גם שתכתבי לשכנים מודעה גדולה מסודרת שישימו לב לשינויים ולא יחנו בחנייה המיועדת לך על מנת להימנע מקנסות. בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר