שלום רב,
בשבוע שעבר פניתי מרחוב ראשי בפנייה ימינה לרחוב צדדי שהוא חד סטרי,
ניידת נסעה אחרי והשוטר ביקש ממני לעצור בצד,
לאחר בקשת רישיונות הוא טען שנכנסתי ברחוב של 'אין כניסה ', נתן לי דו"ח של 500 ש"ח + 5 נקודות.
אני לא הכרתי את האזור ושיערתי שהשוטר צודק.
שאלתי אותו אם הוא בטוח שאין כניסה כי לא הבחנתי בשלט. הוא ענה לי - תבדקי
טענתי שהעבר שלי נקי ,ולכן לא הוגן שאקבל דו"ח. השוטר ענה - שמכיוון שהמחשב שלו לא תקין הוא לא יכול לבדוק זאת.
יותר מזה השוטר לא הקשיב לי. ורשם דו"ח
לאחר מספר ימים חזרתי לאותו איזור, ונוכחתי לראות שהרחוב אליו נכנסתי מסומן בתמרורים הבאים:
1. תמרור עם חץ לבן המורה על דרך חד סטרית, שהנסיעה בכיוון הזה מותר
2. ( מהרחוב הראשי ממנו פניתי - תמרור עם חץ ימינה ועליו קו. מתחת לתמרור זה שלט נוסף ובו כתובות המילים - ' בשבתות וחגים '
הבנתי שהפנייה ימינה לרחוב אליו נכנסתי היא אפשרית, מלבד בשבתות וחגים.
3. תמרור 401 - תמרור עגול בצבע לבן עם מסגרת אדומה שאומר שאין כניסה לרחוב משני הכיוונים שלו,
בתוך התמרור הנ"ל הופיע ציור של משאית והמילים 16 טון.
בנוסף, מתחת לתמרור הופיע שלט ובו המילים : בשבתות וחגים.
בסוף אותו רחוב הופיע התמרור הרגיל של אין כניסה - מהכיוון הנגדי
מה שאומר - שהכיוון ממנו אני נכנסתי - הוא הכיוון המותר,
עם הגבלות של זמן וכלי רכב מסוימים - משאית בעלת משקל של 16 טון, ורק בשבתות וחגים.
בדקתי אולי מופיע תמרור נוסף שלא ראיתי - סקרתי את כל השטח כולל מרחק גדול יותר מהכניסה לרחוב - מכיוון התנועה, ולא היה תמרור נוסף.
כלומר - קיבלתי דוח מופרך מיסודו.
צילמתי את כל התמרורים הנ"ל.
אשמח לשמוע מה עלי לעשות,
אני לא מעוניינת רק לבטל את הדו"ח , אלא לבקש פיצויים על עגמת נפש שקשה לתאר
מחכה לתשובתך,
ותודה מראש !
בברכה - יעל גרינברג
שלום יעל!
את יכולה לפנות למשטרה ולשלוח להם את כל טענותייך ואולי יבטלו לך את הדו"ח, או שתבקשי להישפט (תוך 90 יום ממועד העבירה) ותציגי את הכל בבימ"ש.
בכל מקרה , את הפיצויים אפשר לבקש מבימ"ש לתעבורה לאחר שתזוכי (הסיכוי לקבל אותם לא גבוה כי לוקחים בחשבון ששוטרים עושים טעויות) או בהליך אזרחי של הגשת תביעה כנגד המשטרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
שלום חנה, תודה על התייחסותך לשאלתי.
אם אני מבקשת לבטל את הדו"ח - זה דבר שמונע ממני לבקש להשפט??אי אפשר גם וגם?
אני כותבת את זה על סמך מידע שכתוב בגו הדו"ח: ' הגשת בקשה לביטול הודעת תשלום קנס- אינך רשאי להודיע על רצונך להשפט'
מצד שני עורך דין אחר אמר לי לבקש לבטל את הדו"ח ובד בבד לא להמתין לתשובה אלא לבקש ג"כ להשפט.
תודה מראש !
לא הצלחתי לאתר את אותו עו"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר