שלום.
אתמול במהלך יציאה מחנייה, שפשפתי מעט את הפגוש של הרכב הצמוד. שני הרכבים חנו כחוק. ליד הרכב עמד מי שנראה כמו בעל הרכב. לאחד הפגיעה הוא סימן לי "באסה. לא נורא, המשך לנסוע" וכך עשיתי. רק אחרי שנסעתי משם הבנתי כי ייתכן כי אותו אדם הוא בכלל לא בעל הרכב (ולא השארתי פרטים!). כשחזרתי מאוחר יותר, הרכב כבר לא חנה במקום.
טעות קריטית שעשיתי היא שלא צילמתי את הנזק (או בעיקר, היעדרו של נזק ממשי) ואת מספר הרכב.
מה הצעד הנכון לעשות כרגע? אני שוקל להתקשר לתחנת המשטרה ולהשאיר פרטים, אך חושש מכמה דברים:
1. אם אותו אדם הוא אכן בעל הרכב, האם אפגע מהדיווח המיותר?
2. אם לא מדובר בבעל הרכב, האם אזכה ליחס של פגע וברח? כלל לא שקלתי את האפשרות שלא מדובר בבעל הרכב באותו הרגע. אם אותו אדם ירצה לתקן, אשלם את הסכום הנדרש.
3. שוב, לא צילמתי את הנזק (או היעדרו). מה מונע מאותו אדם להיזכר בי בעוד חודש ולהאשים אותי בנזק שאינו קשור אליי כלל? לרכב בו נהגתי אין פגיעות כלל.
התקרית קרתה בסמוך לבנק וכמה עסקים, כך שאני מאמין שניתן להשיג תצלומים של האירוע. עם זאת, איני מעוניין לבזבז ימיי עבודה בניסיון להגן על עצמי.
הרכב בו נהגתי שייך לחברה בה אני עובד ואינו מוצמד לי. איני מחזיק ברכב משלי, כך שאני נוהג אחת לכמה שבועות.
למה כדאי לצפות? מה הן ההשלכות הצפויות?
תודה רבה.
שלום א.ל
באמת סיטואציה לא נעימה...
לא רשמת אם יש לך בכלל את מספר הרכב שפגעת בו.
קח בחשבון שזוהי שאלה מורכבת, שאין תשובה חד משמעית ותלויה גם בתחנה הספציפית שמגיעים אליה שהדברים שאומר לך הם רק המלצה מהניסיון שלי.
התשובות הן:
לא ניתן להתקשר בטלפון צריך לבוא פיזית ולפתוח תיק.
א. כן במידה וגם בעל הרכב מתלונן.
ב. כן. (פגע וברח תאונת נזק בלבד- אי השארת פרטים) העונש הצפוי על כך הוא פסילה של חצי שנה.
ג. הוא יכול להפיל עליך נזקים אחרים אם הוא כזה בן אדם, את המלחמה על גובה הנזק ניתן לנהל בבית משפט.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר