לפני כמה ימים חניתי בחנית נכים בלילה בלי ששמתי לב רק שחזרתי לאוטו שמתי לב כי זאת חנית נכים.
השאלה אם לא קיבלתי באותו יום דוח (לא נתלה דוח על החלון) יש אופציה שאני יקבל דוח לבית?
שלום דור!
לא מפתיע שלא שמת לב, לאחרונה אני שומעת על הרבה מקרים כאלה של אנשים שחונים בחניית נכים שלא בכוונה כאשר התמרור לא ברור או הסימון על פני הכביש לא ברור...)
לשאלתך באופן כללי הדוח צריך להיות מונח על חלון הרכב. לפעמים הדוח עף (או שסתם מישהו לקח אותו) ולכן החוק קובע בכל מקרה כי אם נרשם דו"ח אז הוא ישלח שוב בדואר (תוך 90 יום) -גם אם זו עירייה וגם אם משטרה.
בנוסף, יש היום ניידות של העירייה שמצלמות עבירות תוך כדי נהיגה ולכן יכול להיות שהדוח עדיין בטיפול בעירייה וישלח אליך בהמשך.
למען הוודאות והשלווה, אתה יכול לברר טלפונית גם בעירייה (על פי מקום העבירה) ולדעתי גם במרכז פניות נהגים של המשטרה תוך שבוע/שבועיים אם נרשם על רכבך דוח חדש.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
בנוגע לשאלתי הקודמת אם חניתי בחניית נכים וקיבלתי דוח ואני נהג חדש מה הדין?
דור שוב שלום!
לשאלתך הדו"ח ניתן מכוח חזקת הבעלות של הרכב.
אין השלכות לעניין הנהג החדש בעיקר ומדובר בעבירת חנייה .
בנוסף, מדובר בקנס של 1000 ש"ח אולם אין על עבירה זו ניקוד בכלל.
גם אם הדו"ח ניתן על ידי משטרה זה ירשם ברישום התעבורתי שלך כדוח חניה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר