שלום רב,
אישתי לא מזמן עשתה המרת רשיון נהיגה זר לרשיון נהיגה ישראלי. הוציאה טופס ירוק, הלכנו למשרד הרישוי, שמו לה חותמת פטור מתאוריה לאחר בדיקת דרכון ורשיון זר, לאחר כמה שיעורי נהיגה היא ניגשה לטסט ועברה בהצלחה. קיבלה רישיון זמני עד שהפלסטיק יגיע, ובו מצויין:
המרה על פי רשיון זר
הונפק על סמך דרכון
מוגבל לרכב עם תיבת הילוכים אוטומטית
וזהו.
לאחר שקניתי לה רכב וניסיתי לעשות עליה ביטוח חובה, בכל חברת ביטוח אומרים לי שהיא מופיע במערכת שלהם (ISO) בתור נהגת חדשה (וכמובן המחיר הוא מחיר נהג חדש - בשמיים). פניתי למשרד הרישוי שיבדקו במה מדובר, הם בדקו ואמרו שהיא לא נהגת חדשה ולא מופיע אצלהם במחשב כנהגת חדשה וגם לא מצויין ברשיון הנהיגה שהיא נהגת חדשה.
ובכלל הציעו לי לפנות לדואר ישראל בטענה שזה איכשהו קשור אליהם, בדואר כמובן אמרו שאין להם מושג והפנו בחזרה למשרד רישוי. וכל אותו הזמן חברות הביטוח טוענות שהמחשב מראה שהיא נהגת חדשה.
בקיצור יש לי רכב שעומד כבר שבוע וחצי ואף אחד לא נוסע אליו בגלל הדבר הזה.
שאלה, למי אני יכול ללכת עם הדבר הזה שכבר יתקנו את האבל הזה?
שאלה שניה, נניח ואני עושה ביטוח עלי (לא נהג חדש) וכל נהג אחר חוץ מנהג חדש, במיקרה של תאונה חלילה, איך יתייחסו לזה חברות הביטוח ובית המשפט? כלומר המקום היחיד שהיא מוגדרת נהגת חדשה היא איזוהשהי מערכת של חברות הביטוח, משרד רישוי לא מכיר אותה כנהגת חדשה.
תודה מראש
רודיק
שלום רודיק. מתנצלת על התשובה המאוחרת אולם רק כעת ראיתי את ההודעה.
ממליצה לך להיכנס לאתר של המערכת הזו (iso) יש שם הסבר על האפשרות לערער על מה שכתוב (תצרף את האישור כי היה לה רישיון בחו"ל). עדיף לנסות.
תמלא את הטפסים והם נותנים תשובה מהירה (הפתיעו אותי לטובה כשפניתי לגבי לקוח).
בכל מקרה לא ממליצה שלא לבטח אותה כפי שהיא מוגדרת כי חברות הביטוח לא יכסו תאונה שלה. בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר