שלום רב,
קניתי את האוטו הראשון שלי לפני פחות משנה. כמובן שהשכנים כבר השתלתו על כל החיינות כי לכולם יש יותר מרכב אחד.
ישנה חיינה ריקה שלא שייכת לאף אחד ואני נוהג לחנות בא. אומנם לשכן שלי יש תוכניות אחרות. יש לו 2 חניות פרטיות אחת אחרי השנייה. מסיבה אישית במקום להוציא כל פעם רכב ברגע שהוא רוצה להשתמש ברכב שבחנייה פנימי הוא נוהג לתפוס 3 חניות ושם את הרכבים שלו אחד לצד השני וככה תופס את כל החניות הפנויות. כשאני מגיע לפניו וחונה על החנייה הפנויה שלא שייכת לאף אחד הוא נאלץ לחנות את הרכבים שלו אחד אחרי השני. ככל הנראה השכן החליט להוציא אותי מהחנייה והיה דופק לי את האוטו עם הדלתות של האוטו שלו. הבעיה היא שהוא דופק לי את הכנף האחורי של האוטו שהוא חלק מהשלדה ולא ניתן להחלפה. כל הכנף האחורית שלי מלאה בלחיצות של דלת שלו ושריטות. אין לי מצלמה לתעד את זה אבל זה לא הגיוני שכל הצד של הרכב שלי מלא בלחיצות ושריטות (רואים שזה נעשה בכוונת זדון).
היום שמתי לב שמישהו דאג לשרות את הרכב שלי עם מפתח וזאת שריטה ממש עמוקה שניתן לתקן רק עם שפכל.. היום יירדתי לשטוף את האוטו שלי והשכן דרש ממני להזיז משם את האוטו. סירבתי לו והוא אמר לי בפנים שהוא ימשיך לדפוק לי את האוטו. עכשיו אין לי מצלמה, אין לי ראייה או הוכחה חד משמעית שזה הוא עשה ולא הקלטתי כמובן את מה שהוא אמר.. אני ממש מבואס ממה שקרה לאוטו שלי. יישור כל לחיצה כזאת עולה 250 ש"ח כיוון שזה שלדה ויש שם בערך 10 כאלה לא כולל צבע כמובן.. זה נזק של 3000 שקל שיש לי על האוטו שהוא עשה לי.. האם יש לי בכלל אפשרות לפנות להמשטרה ולהגיש עליו תלונה? האם זה יעזור שאין לי שום ראיות או כדאי לחכות לצילומים (אגב התקנתי מצלמת אבטחה כבר) שיהיו לי ורק אחרי זה לפנות למשטרה?
אני מאוד אשמח לקבל תשובות אפילו שהן חלקיות.
שלום ארתור !
ראשית אציין שלא פנית לפורום המתאים (זהו פורום של עבירות תעבורה ואתה מעלה סוגייה שקשורה לפלילי) אבל מאחר ואני גם עוסקת בתחום הפלילי וגם שירתתי במשטרה בעברי, אנסה לענות לך.
אם אתה חושד בשכן שהוא שורט לך את הרכב אתה בהחלט יכול לגשת למשטרה ולהגיש תלונה. תמיד יהיה טוב אם יהיו לך ראיות ברורות שזה אכן הוא אבל גם בלי אלה ניתן.
כאשר אין מספיק ראיות והשכן לא יודה בכך ששרט לך את הרכב הם פשוט יסגרו את התיק ולכן עדיף להמתין והביא למשטרה ראיות נוספות. (אני מניחה שמזמן שליחת ההודעה נוספו מקרים נוספים) .
שיהיה בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר