שלום, רציתי לדעת אם חברה טובה רושמת את שמי כמי שאחראי על הרכב שלה ויש לציין שאין לי רישיון בכלל, מה יהיו ההשלכות לכך שאני נרשמתי כבעל הרכב? האם בעלות זו יכולה לפגוע בי אם ארצה להוציא רישיון נהיגה בעתיד? תודה.
בס"ד
שלום אבי!
אם החברה רושמת את הרכב על שמך, אתה נוטל אחריות למעשה על כל מה שקורה עם הרכב הזה: כולל קנסות משטרה דוחו"ת עירייה, עבירות תעבורה וכולי. כלומר, אתה תצטרך להוכיח לגופים השונים שאתה לא נהגת ברכב ביום העבירה ולכן אין אתה חב בתשלום/בעונש.
אני לא רואה סיבה למה הבעלות תפגע בך כאשר תרצה להוציא רישיון נהיגה בעתיד אלא אם כן יהיו לך חובות בהוצאה לפועל ואז תעוכב בהוצאת הרישיון (מומלץ שתבדוק זאת במשרד הרישוי)
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה על תשובתך, אבל אם לדוגמא החברה עושה עבירות תעבורה והרכב הוא על שמי האם הניקוד שהיא תקבל על אותן עבירות תעבורה יועברו להיות תחת שמי כאשר אוציא רישיון בעתיד? זה החשש הגדול שלי בלקחת רכב על שמי. תודה על תשובתך לגבי המשך הנושא.
אבי אם החברה שלך לוקחת אחריות על העבירות, היא גם לוקחת אחריות על הנקודות. אם תהיה תקלה , זה עלול לעבור על שמך ולסבך אותך עם הרישיון אבל אני ממליצה לוודא זאת במשרד הרישוי (5678*).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר