שלום רב, יצאתי עם רכבי באזור מסחרי הומה , כביש פנימי שבסיומו יש T עם תמרור עצור , היה פקק גם להכנס לאזור המסחרי וגם לצאת ממנו, כך שהתנועה זחלה מכל הכיוונים. כשהגיע תורי ונעמדתי ליד תמרור העצור ,עצרתי כמובן וחיכיתי שהרכבים שעומדים מימין שלי בכביש המרכזי יפנו שמאלה לכיוון הכביש הפנימי שבו אני נמצא בכיוונו ההפוך , הרכבים עברו עד שנוצר מצב שהרכבים מילאו את הכביש הפנימי ולא יכלו להמשיך לנסע יותר כדי להשאיר את הצומת פנויה . התנועה נעצרה מכל הכיוונים , אחרי היה המשך פקק גדול, בצומת מימין שלי הרכבים עצרו כי לא יכלו להכנס לכביש הפנימי היות והיה עמוס ואני אחרי שווידאתי באופן מוחלט שכולם עוצרים ורק לי יש את האפשרות לנסוע אז יצאתי ונסעתי ופתאם ניידת משטרה ג'יפ שהגיע כנראה לצומת מצד הימין שלי ועקפה את כולם הורה לי לעצור. כמובן שהשוטר לא נתן לי להסביר את עצמי וטען שלא נתתי זכות קדימה בצומת שיש בה תמרור תן זכות קדימה . אני לא שמתי לב לכך שהוא טועה כי היה שם תמרור עצור !! ולא תן זכות קדימה . וברור שעצרתי עצירה מוחלטת כי היה שם פקק וחיכיתי לפחות שתי דקות עד שכל הרכבים יסעו ורק אז נסעתי. השוטר המשיך לטעון שלא צייתי לתמרור תן זכות קדימה וזה מה שכתב גם בהזמנה לדין כשבעצם היה שם תמרור עצור !ופקק שזחל . אודה לך על התיחסותך, תודה
שלום רוני!
תמרור עצור הוא תמרור שמורה לנהג לעצור ולתת זכות קדימה לתנועה החוצה.
לכן כשהשוטר אמר כי לא נתת זכות קדימה הוא לא התבלבל..
מצד שני, אכיפה של תמרור כזה היא מורכבת ולפי מה שמתואר כאן זה לא ממש עבירה של אי מתן זכות כי צריך שתקרה כמעט תאונה על מנת לרשום הזמנה לדין כזו ופה זה היה גלישה בתוך פקק...אז אולי השופט יתחשב בך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר