השבוע קיבלתי דואר רשום על דו"ח חנייה שקובע שעמדתי על מדרכה , הייתי בהלם כי ממש לא זכור לי שביצעתי עברה זו או שקיבלתי דוח על הנ"לץ בדקתי באתר וראיתי את הדו"ח שבו מצויין "העמדת/החנית את רכבך הנ"ל בתחום עיריית חדרה תוך הפרת הוראות חוק עזר לעיריית חדרה בדבר העמדת רכב וחנייתו תשנ"א 1990_: על המדרכה שלא נקבע כמקום חניה מוסדר,(שני גלגלים על המדרכה) . מס"ד - 12 5 - ד - 3 ." ומצורף תצלום של הרכב שהפקח צילם את האוטו מתוך הקטנוע ( ולא טרח לרדת והגיש את הדו"ח) ועוד שלא רואים בבירור אם הרכב אכן היה על המדרכה מה שכן רואים שזה אזור של אדום לבן. בנוסף לפי האורות ברקסים ( האור ברקס דלוק רק כאשר לוחצים על הברקס) והחלון הפתוח נראה שהוא צילם את התמונה כשהייתי ברכב עצמו, שאלותיי הן: האם מותר לו לצלם מתוך הקטנוע? האם מותר לו לא להגיש את הדוח בזמן ביצוע העבירה? האם מותר לו לתת דוח כשאני נמצא ברכב? והאם שווה לי לקחת עו"ד בשביל זה? או לערער? בתודה מראש רועי אשמח לצרף תמונות אם אפשר
רועי שלום,
1- עבירה של חנייה בניגוד לחוק (על מדרכה ו/או במקום בו סומנו אבני שפה אדום-לבן) מתגבשת בין אם הנהג נמצא ברכב ובין אם לאו? בין אם הרכב מונע ובין אם לאו?
2- מותר לפקח לצלם ותמונה היא ראייה חזקה מאד.
3- מותר לו לשלוח את הדו"ח בדואר רשום לבעל הרכב.
4- ייצוג משפטי לא כדאי וגם לא יעזור במקרה זה.
5-שלם את הקנס.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תוך 30 יום מקבלת הדו"ח זעותך לכתוב מכתב בקשה לעיריה ולבקש את ביטול הדו"ח מכל מיני סיבות. הורדת קשיש, פינית חולה, לא חנית כלל (הלוא בתמונה רואים שהיית ברוורס וזה לא נקרא חניה), זו פעם ראשונה שלך, היה לך פנצ'ר ועוד ועוד. בהרבה מקרים העירייה מוותרת וההשקעה שלך מסתכמת בכתיבת מכתב + דואר רשום.
במקרים רבים העירייה מתעכבת בהגשת התשובה כך שאתה מרוויח עוד קצת זמן מלשלם את הדו"ח
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר