שלום רב,
אני נוהג ברכב מסוג דוד'ג ראם שמשקלו הכולל 4500 ק"ג.
השבוע העברתי מטען של קרטונים שקשורים בניילון נצמד הן לסחורה והן למשטח וחורגים מגובה הארגז ב40 סנטימטר לגובה ועדין לא עוברים את גובה תא הנוסעים.
עצר אותי שוטר והודיע לי שהוא נותן לי דוח על הובלת מטען שלא קשור בצורה מחוזקת ושהייתי צריך לקשור את המטען לגוף הרכב על פי חוק.
הסעיף בו הואשמתי הינו תקנה 85(א) (4) סמל סעיף 6180.
בדקתי ואין שום איזכור לחובת קשירה לגוף הרכב וגם לא נאמר איך לקשור את המטען אלא רק נאמר שצריך להיות מחוזק היטב.
השוטר אמר שהייתי צריך להפעיל שיקול דעת והיגיון ולהבין לבד שצריך להיות מחוזק לגוף הרכב. יש לציין שאני משתמש בניילון נצמד באיכות גבוהה ויקרה במיוחד אשר אינו נמתח ואינו אלסטי ככה שהמטען אינו יכול לזוז.
חיפשתי וחיפשתי אך לא מצאתי שום איזכור לחובת קשירת מטען לגוף הרכב כאשר מודבר על רכב עם ארגז ובכלל ברכב שנחשב מסחרי קטן.
יש באמת חוק אשר מחייב אותי לקשירה? והאם יש טעם ללכת למשפט על כך?
שלום עידן !
אם אכן המטען היה קשור היטב למשטח והמשטח לא יכול היה לזוז ברכב ( עם כל הקרטונים) אז לפי מה שחקרת עשית את המוטל עליך.
למען הזהירות , אני אבדוק את החוק לעומק ולחזור עם תשובה סופית בהקדם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אני מאמין שההיגיון ושיקול הדעת שלי בתור מוביל בעל רישיון נהיגה מסחרי הוא הרבה יותר מעמיק מאשר של שוטר התנועה בעל ניסיון 0 בהובלה.
כמו כן אני לא מצליח להבין איך ישנו חוק אשר פתוח לפרשוניות והיגיון כללי לגביי בטיחות.
השוטרים אפילו לא טרחו לבדוק את חוזק המשטח (בכלל לא נגעו בו) ככה ששיקול דעת כנראה שלא הופעל פה ברצינות.
עידן שלום!
לאחר בדיקה, אתה צודק שהתקנה נתונה לפרשנות (לא יכולים בחוק להסביר בדיוק כל משטח איך צריך להוביל אבל חבל שזה לא יותר מפורט) .
בעברי הייתי שוטרת תנועה ולכן תמוה בעיני למה השוטר רשם דו"ח זה אם אכן המשטח היה יציב ( למרות שגם זה קיים).
לשאלתך האם כדאי להישפט? התשובה היא מורכבת:
תלוי אם נעצרת סתם לביקורת (או בגלל שראו שהשטח עומד ליפול) מה השוטר רשם ואיך הוא יעיד בבית המשפט.זה תלוי בעבר שלך ועוד.
הסיכון שלך הוא בקנס גבוהה יותר ולעיתים (תלוי בבית משפט ובתביעה) יבקשו (לא בהכרח יקבלו) גם פסילה.
מצד שני, מדובר בעבירה חמורה מבחינת הניקוד, לכן שקול צעדיך בתבונה.
שיהיה בהצלחה!
ובכן, נעצרתי לא בנקודת ביקורת אלא כאשר נסעה מאחוריי ניידת.
המשטח היה יציב ומחוזק ואינו נראה כאילו עומד ליפול ( רואים זאת בתמונות שהשוטרים צילמו וכך גם בתמונות שאני צילמתי).
עברי התעבורתי הינו דיי חלק כאשר נעצרתי הייתי עם 0 נקודות ועברות קלות יחסית בעבר של עד 5 שנים ( 3 עברות סך הכל שעליהם לא קיבלתי נקודות).
לא יתכן ששוטרים במדינת ישראל יפרשו את החוק על פי רצונם שיקול דעתם ומצב הרוח שלהם: מדובר בחוק בטיחות שמן הסתם האינטרס שלי לשמור על הסחורה ועל ביטחון הרכבים לידי הוא קודם כל שלי.
כלומר שיקול הדעת שלי בקשירת המשטחים מן הסתם יותר מחמיר.
השוטרים כל הזמן חזרו ואמרו שהחוק קובע שיש לקשור את המשטח לגוף הרכב ברגע שהמשטח עובר את גובה הארגז וכמו כן גם מדדו עם מטר את "החריגה" מהגובה ( 40 ס"מ) אני לא מצליח למצוא שום איזכור לחוק שכזה, יתכן שהגיע למשפט ואמצא את עצמי מול שופט שאומר לי שינו חוק כזה באמת?
בתודה מראש.
עידן
ראשית, אין על מה.
לעניין הגובה:
תבדוק בעצמך:
תקנה 85 (א) (2) (א)3 לתקנות התעבורה קובעת שברכב שמשקלו הכולל המותר הוא בין 3500 ק"ג לבין 8000 ק"ג- הגובה יכול להיות עד 3.5 מטר מהרצפה, (על פי התקנות זה לא משנה אם עברת את הארגז או לא)
מדובר בעבירה של 500 ₪ ללא נקודות .
אם זה נכון במקרה שלך ועל הדו"ח הזה ויתרו לך- הייתי שוקלת שוב את הרצון להישפט...
בהצלחה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר