שלום, אודה לעזרתך במקרה הנדון - נסעתי בכביש בעיר ביום מאוד עמוס ותנועה כבדה יחסית אך בכביש שנסעתי היה עומס בגלל רמזור והמתנה ארוכה להתחלפות לירוק. בעת שאני נוסעת בנתיב שלי משמאלי ניסתה לחתוך אותי ללא איתות אישה שנסעה משמאלי תוך שהיא בשיחה קולחת כשהסלולרי בידה. צפרתי לה על שאיני מוכנה שכן לא אותתה אלא פשוט נדחפה לכיוון שלי עד שנאלצתי לעצור את רכבי והיא מתעלמת ואפילו לא מסתכלת לכיווני וממשיכה בשיחתה בסלולרי לאורך כל הדרך גם בנסיעה ואז בעוד היא לפניי היא בולמת בעוצמה את הרכב שלה ללא האטה ואני בלמתי אחריה והספקתי לא לפגוע בה אך בבלימה הבאה שלה שוב בלמה בעוצמה ואני הספקתי לבלום אך הרכב שלי נגע בשלה ובפלסטיק שלה מאחור נהיה שפשוף קל מאוד מלוחית הזיהוי שלי שהייתה מעט בולטת אך היא יצאה מרכב עם הסלולרי שלה ביד, מנתקת את השיחה ואמרה שתיגש למוסך ואולי יש נזק בתוך הרכב וכו וכו', אמרתי לה שזה לא בסדר שכך חתכה אותי והתעלמה ממה שקורה מסביב ושוחחה כל הדרך בסלולרי ואילולא חתכה אותי , היתה עם הסלולרי ובלמה ללא האטות גם היא היתה לא בסדר. האם מצידה נחשבת נהיגה עם רשלנות תורמת? במידה ותחליט לתבוע את הביטוח שלי? היא מצידה ענתה שהיה פקק ולכן שוחחה בסלולרי אך אמרתי שזה ממש לא פקק ויש תנועה עד שהרמזור אדום ושכן חתכה אותי תוך נסיעה עם הסלולרי בידה ואמרה שאני אשמה בלבד כי מי שנכנס מאחור הוא האשם שצריך לשמור מרחק. הענין הוא שאני כעסתי כי האמנתי שלו היתה ערה יותר לסביבהלא בולמת כך ולא חותכת ושאני מצידי שמרתי מרחק ככל שיכולתי בתנאים האפשריים ונהגתי בזהירות. מה לדעתך מומלץ שאעשה כרגע?
קרן שלום,
תחום המומחיות שלי הינו בנושא דיני תעבורה.
שאלתך קשורה לתחום הנזיקין (נזקי רכוש) אז אנא הפני את השאלה למומחה בפורום זה.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר